Το αρνάκι αλλιώς

 
Το αρνάκι αλλιώς

Ενημερώθηκε: 25/04/16 - 14:43

'Ενας πανεύκολος και πιο υγιεινός τρόπος να απολαύσουμε το πασχαλινό αρνί. Αρνάκι με μπόλικο σκόρδο και μυρωδικά. Σερβίρετε με σάλτσα γιαουρτιού. Κάθε μερίδα έχει μόλις 276 θερμίδες

Υλικά

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

3 κ.σ χυμό λεμονιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

1 μπουτάκι αρνί περίπου 2,5 κιλά

10 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φλυτζάνι γιαούρτι 2%

1/4 φλυτζανιού αγγούρι σε λεπτές φέτες

1/4 φλυτζανιού ντομάτα σε κυβάκια

1/4 φλυτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κ.σ. δυόσμο

αλάτι

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε τα πέντε πρώτα υλικά. Τρυπάτε το αρνάκι σε 20 σημεία και βάζετε σε κάθε ένα από μισή σκελίδα σκόρδο. Αλείφετε το μπουτάκι με την μαρινάδα λεμονιού και το αφήνετε πέντε ώρες στο ψυγείο. Τοποθετείτε το αρνάκι σε σχάρα που έχετε λαδώσει και πάνω σε ένα ταψί.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C και ψήνετε το μπουτάκι για 20 λεπτά. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και το αφήνετε να ψηθεί για περίπου μία ώρα.

Για την σάλτσα, απλώς ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με το γιαούρτι.