Δροσερά και απολαυστικά κοκτέιλ

 
 Δροσερά και απολαυστικά κοκτέιλ

Ενημερώθηκε: 05/05/16 - 22:39

Έχεις βαρεθεί τα συνηθισμένα βράδια στο σπίτι; Τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών... διοργάνωσε ένα πάρτι κοκτέιλ ,κάλεσε τους φίλους σου και απόδειξε τις ικανότητες σου ως bartender...

Μοχίτο - Το παραδοσιακό Κουβανέζικο κοκτέιλ


Mojito -Η λέξη mojo στα αφρικανικά σημαίνει κάνω μάγια και μόνο τυχαίο δε μπορεί να είναι !Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που το συγκεκριμένο ποτό, το χαρακτηρίζουν "βασιλιά των κοκτέιλ".

Για 1 ποτό θα χρειαστείτε:

1/2 λάιμ κομμένο στα 3

2 κ. γ. ζάχαρη κρυσταλλική

8 φύλλα δυόσμου

50 ml ρούμι

λίγη σόδα και πάγο

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα ψηλό ποτήρι με ένα γουδοχέρι το λάιμ, τον δυόσμο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η τελευταία. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο και το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη σόδα και τα φύλλα δυόσμου.

Μαργαρίτα- Η κοσμοπολίτικη

Ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ του Μεξικού, πρωτοδημιουργήθηκε στο Acapulco

Για 4 ποτά θα χρειαστείτε:

3/4 κούπας τεκίλα

1/2 κούπα κουαντρό

1/2 κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ

1 1/2 κ.σ. ζάχαρη

2 κούπες παγάκια

Εκτέλεση

Ρίχνουμε αλάτι σε ένα ρηχό πιάτο ή μπόλ. Αλείφουμε με μια φέτα λεμόνι το στόμιο ενός ποτηριού και το βουτάμε στο αλάτι.

Χτυπάμε σε ένα σέικερ το χυμό λεμονιού ή το λάιμ και τη ζάχαρη για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την τεκίλα, το κουαντρό και τη μία κούπα παγάκια και ανακινούμε καλά το σέικερ για 30 δευτερόλεπτα. Τα υπόλοιπα παγάκια τα προσθέτουμε στα ποτήρια.

Ντάκιουρι φράουλα- Άρωμα απο Κούβα

Φανατικοί οπαδοί του συγκεκριμένου κοκτέιλ η Greta Garbo και ο Ernest Hemingway

Για 1 ποτό θα χρειαστείτε:

5 φρέσκιες φράουλες

1 κ.σ. χυμό από lime

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. ρούμι (λευκό)

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα παγάκια

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για μισό λεπτό. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ και διακοσμούμε με μια φράουλα.

Καϊπιρίνια - Το εθνικό ποτό της Βραζιλίας

Δεν είναι τυχαίο πως ό,τι γεννιέται στη Βραζιλία , γίνεται της μόδας!Η μοναδικότητα της γεύσης του συγκεκριμένου κοκτέιλ οφείλεται στην κασάσα δηλαδή στο απόσταγμα από χυμό ζαχαροκάλαμου

Για 1 ποτό θα χρειαστείτε

1 λάιμ κομμένο στα οχτώ

2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

50 ml κασάσα

πάγο (θρυμματισμένο)

Εκτέλεση

Σε ένα κοντό και φαρδύ ποτήρι , βάζουμε μια στρώση με τις 8 φέτες λάιμ. Ρίχνουμε τον πάγο , τη ζάχαρη και την κασάσα. Σερβίρουμε με ένα κομμένο καλαμάκι στο ύψος του ποτηριού.

Σαγκρία- Η Ισπανίδα καλλονή

Η σαγκρία φημολογείται ότι προέρχεται από ένα παραδοσιακό punch με κόκκινο κρασί που φτιαχνόταν στη Μεγάλη Βρετανία από το γαλλικό κρασί Μπορντώ.

Για 1 κανάτα θα χρειαστείτε:

1 λίτρο κόκκινο κρασί

1 σφηνάκι μπράντι

100 γρ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι σε φέτες

1 λεμόνι ή λάιμ σε φέτες

Χυμό από 2 πορτοκάλια

1 κούπα σόδα ή ανθρακούχο νερό
2 ξυλαράκια κανέλλας

6 καρφάκια γαρίφαλο

κύβους από μήλο

κύβους απο ροδάκινο (εάν θέλουμε)

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρασί,το μπράντι , τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού ,το χυμό πορτοκαλιού και το γαρίφαλο σε μια μεγάλη κανάτα. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τη σόδα και τα κυβάκια μήλου και ροδάκινου.