Νηστεία με στυλ

Νηστεία με στυλ
Ενημερώθηκε: 10/08/16 - 18:48

Πριν από τον Δεκαπενταύγουστο συνήθως νηστεύουμε, αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνουμε, η συνταγή αυτή είναι ένα εξαιρετικό πιάτο, απλό, με "ταπεινά" υλικά, αλλά τόσο γκουρμέ που θα μείνετε έκπληκτοι.

 

Υλικά για έξι μερίδες

1 κσ λάδι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 φλυτζάνι ροζέ κρασί

1 κγ κύμινο

1 κγ κουρκουμάς

1 κγ αλάτι

πιπέρι

1 1/2 φλυτζάνι φακές (καλύτερα μαύρες)

4 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών (αν δεν νηστεύετε κοτόπουλου)

Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε στο λάδι το σκόρδο και τα κρεμμύδια για δύο λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και τα μπαχαρικά και τα αφήνετε για δύο ακόμα λέπτά. Βάζετε τις φακές και το ζωμό και όταν πάρουν μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι οι φακές να είναι τρυφερές (περίπο 25 λεπτά).

'Οσο είναι ζεστές τις περιχύνετε με την βινεγκρέτ και γαρνίρετε με τα λαχανικά προτού να τις σερβίρετε.

Βινεγκρέτ με πορτοκάλι και κόλιανδρο

1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού

μισό φλυτζάνι ψιλικομμένο κόλιανδρο

σδκόρδο, κυμινο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι

1/2 φλυτζάνι λάδι

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε το χυμό πορτοκάλι μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Οταν κρυώσει ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά . 


Ψητά λαχανικά

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας κομμένα σε μεγάλα ή μικρότερα κομμάτια. Ρίχνετε από πάνω λάδι και τα μυρωδικά που σας αρέσουν. Για να δείτε αν είναι έτοιμα τρυπήστε τα ελαφρά με ένα μαχαίρι.