Οι Βρετανοί μαγειρεύουν κλέφτικο

 
Οι Βρετανοί μαγειρεύουν κλέφτικο

Ενημερώθηκε: 19/08/16 - 12:44

Η Φελίσιτι Κλοκ της εφημερίδας "The Guardian" προτείνει ενθουσιασμένη στους αναγνώστες να μαγειρέψουν αρνάκι κλέφτικο, εκθειάζοντας την συγκεκριμένη συνταγή και την ελληνική κουζίνα.

Πως να μαγειρέψετε το τέλειο κλέφτικο, είναι ο τίτλος του άρθρου

Η ίδια προτείνει την αγαπημένη της συνταγή κλέφτικο και εμείς, γιατί όχι, ας την δοκιμάσουμε:

Υλικά (για έξι μερίδες)

2 κιλά αρνάκι (ώμος)

λάδι

1 κγ κανέλα

1 κγ ρίγανη

1 κγ αλάτι

2 1/2 κεφάλια σκόρδο

2 λεμόνια

1 κιλό πατάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

δάφνη

12 ντοματίνια


Εκτέλεση

Αλείψτε το κρέας με λάδι. Ανακατεύετε την κανέλα, την ρίγανη και το αλάτι και λιώνετε το μισό σκόρδο. Με το μίγμα αυτό "τρίβετε" το κρέας, προσθέτετε τον χυμό ενός λεμονιού και το αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C. Κόβετε τις πατάτες, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια και τα στρώνετε σε ένα ταψί ή πιρέξ μαζί με τα ντοματίνια. Από πάνω βάζετε το κρέας, τα σκόρδα και το λεμόνι κομμένο στα δύο. Μην ξεχάσετε το πιπέρι. Σκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί για 4 με 5 ώρες μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει το κρέας από το κόκκαλο.

Ανεβάζετε στην θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά. Βγάζετε το κρέας και ψήνετε τα λαχανικά για άλλα 15 λεπτά. Και είναι έτοιμο.