Πώς βάφουμε τα πασχαλινά αυγά

Πώς βάφουμε τα πασχαλινά αυγά
Ενημερώθηκε: 25/04/21 - 12:26

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να βάψετε εύκολα τα πασχαλινά αυγά

Χρειάζεστε: Νερό, έτοιμη βαφή αυγών εμπορίου, αυγά, ξύδι, αλάτι και ελαιόλαδο, δύο κατσαρόλες, μία τρυπητή κουτάλα και αρκετό χαρτί κουζίνας.

Εκτέλεση

Πλένεις τα αυγά προσεκτικά για να καθαρίσει η εξωτερική τους επιφάνεια και να είναι όσο το δυνατόν πιο λεία. Τα τοποθετείς στον πάτο μιας κατσαρόλας και γεμίζεις νερό μέχρι την μέση της περίπου. Ρίχνεις στο νερό μία δόση αλάτι και μία δόση ξύδι και βράζεις σε χαμηλή φωτιά για περίπου ένα εικοσάλεπτο. Όταν είναι έτοιμα αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, την αδειάζετε και την γεμίζετε με νερό από την βρύση.

Τα αυγά τα αφήνετε να στεγνώσουν πολύ καλά σε μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για δύο ώρες τουλάχιστον. Στην κατσαρόλα με το κρύο πλέον νερό, ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της βαφής που έχετε στα χέρια σας για να την ετοιμάσετε (οι οδηγίες της εκάστοτε βαφής αναγράφουν ακριβώς την θερμοκρασία που πρέπει να έχει το νερό σας, τον χρόνο που πρέπει να παραμείνουν τα αυγά για να βαφτούν σωστά, την ποσότητα κλπ).

Όταν είναι έτοιμα αφαιρείτε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα προσεκτικά και τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας (φροντίστε να είναι αρκετό για να μην λερώσετε την επιφάνειά σας).

Τι πρέπει να προσέξετε:  Φορέστε γάντια και ρούχα που δεν φοβάστε να λερωθούν γιατί είναι σχεδόν βέβαιο πως θα λερωθείτε και η βαφή των αυγών δεν φεύγει καθόλου εύκολα. Το ξύδι και το αλάτι κατά την διάρκεια του βρασίματος των αυγών είναι σημαντικό γιατί βοηθούν στο να μην ραγίσουν τα αυγά. Αφού στεγνώσουν τελείως τα βαμμένα πλέον αυγά, σκουπίστε τα απαλά με λίγο χαρτί κουζίνας, βουτήξτε ένα βαμβάκι σε λίγο ελαιόλαδο και γυαλίστε τα ελαφρώς εξωτερικά. Θα κρατήσουν για αρκετό διάστημα την λάμψη τους.