Συνταγή μαγειρίτσας: Νόστιμη, απολαυστική μαγειρίτσα με συνταγή Αργυρώς

Συνταγή μαγειρίτσας: Νόστιμη, απολαυστική μαγειρίτσα με συνταγή Αργυρώς
Ενημερώθηκε: 25/04/19 - 12:42

Συνταγή μαγειρτίτσας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μετά από σαράντα ημέρες νηστείας (για όσους νήστεψαν) το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση, η παράδοση επιββάλει μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. (Γιατί τρώμε μαγειρίτσα μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ)

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα;

Οτιδήποτε έχει επικρατήσει σαν παράδοση, πέρα από γευστικό ή εθιμοτυπικό χαρακτήρα, έχει πάντα και έναν καλά μελετημένο σκοπό. Η μαγειρίτσα λοιπόν προετοιμάζει το έδαφος! Είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα... είναι στην ουσία μια γευστική «γέφυρα» ανάμεσα στην περίοδο της νηστείας και την επιστροφή στην κρεοφαγία

Συνταγή

Έτσι ας φροντίσουμε να την κάνουμε νόστιμη για να την απολαύσουμε. Από νωρίς πρέπει να ξεκινήσει η προμήθεια των υλικών, φρέσκα και όχι κατεψυγμένα. Εμείς επιλέξαμε μία συνταγή της Αργυρώς, εγγύηση νοστημιάς./

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για την εκτέλεση της συνταγής:

  • εντόσθια πασχαλινού αρνιού (συκώτι, πλεμόνι, αντεράκια)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 μαρούλι τρυφερό
  • 2 λεμόνια
  • 2-3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • ½ φλ. τσαγιού ρύζι

Αφού συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα υλικά πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία τους έτσι ώστε την κατάλληλη ώρα να ετοιμαστεί η μαγειρίτσα. Μην ξεχνάτε, τη μαγειρίτσα την τρώμε ζεστή

Εκτέλεση

Πλένουμε τα εντόσθια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια Προσθέτουμε 5 φλ. νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι ψιλοκομμένο και τον άνηθο, να βράσουν όλα μαζί. Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφού βράσει και αυτό αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και όταν το φαγητό μισοκρυώσει παίρνουμε μια βαθιά κουτάλα ζωμό από αυτό και το ρίχνουμε στο αυγό λίγο λίγο, να ανακατευτούν. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα. Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.