Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μόρφου για την δήλωση: “Οι ομοφυλόφιλοι έχουν μια μπόχα” (ΒΙΝΤΕΟ)

 
μορφου

Ενημερώθηκε: 21/11/22 - 23:58

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" του καναλιου ΣΙΓΜΑ  με την ιδιότητα του επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Μητροπολίτη Μόρφου.

Αρχικά για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές είπε ότι θα κάνουν την προσπάθεια και από εκεί και πέρα ότι θέλει ο κόσμος για το Τριπρόσωπο και ό,τι θέλει ο Θεός για μετά.

«Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βγει ο Μητροπολίτης Μόρφου Αρχιεπίσκοπος, εμείς θέλουμε να προσπαθήσουμε. Πρέπει να αφήσουμε κάποια πράγματα στον Θεό».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου στις οποίες ανέφερε ότι «οι ομοφυλόφιλοι έχουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά, μια μπόχα», είπε ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου ακολουθεί αυτό που λέει η εκκλησία.

Συγκεκριμένα είπε, «Ήταν απόσπασμα από μια ομιλία που περιέγραφε ένα Αγιορείτη πατέρα ο οποίος είχε πει σε ένα ομοφυλόφιλο ότι βρωμά αλλά εννοούσε την πνευματική βρώμα».

Συνέχισε λέγοντας, «Έχει ζήσει κοντά στην αγιότητα και γι’ αυτό είναι διαφορετικός. Ο Άγιος Μόρφου διάβαζε τα τελευταία 30-40 χρόνια που τον ξέρω ένα βιβλίο την εβδομάδα. Το θέμα με την επιστήμη και τον εμβολιασμό είναι κάτι που συζητείται ακόμη».

Μεταξύ άλλων ο κος Πρωτοπαπάς ανέφερε ότι είναι ανεμβολίαστος, «αυτός ο εξαναγκασμός είναι μεγάλη υπόθεση, έχει να εξαναγκαστεί η ανθρωπότητα από τον καιρό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πρέπει αυτό να μας προβληματίσει».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις διοικητικές ικανότητες του Μητροπολίτη Μόρφου λέγοντας ότι από το 1998 που ανέλαβε δεσπότης έχει ιδρύσει το Πολυδύναμο Κέντρο στη Σολέα, «η Μητρόπολη ζούσε με ένα ελάχιστο επίδομα που έπαιρνε από την Αρχιεπισκοπή και αυτό διακόπηκε το 2012. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι βοήθησαν και έχουν ανακαινιστεί όλες οι εκκλησίες της περιοχής και έχει ιδρυθεί κατασκήνωση όπως επίσης και μεγάλη σχολή βυζαντινής μουσικής και χορωδία παραδοσιακής μουσικής. Συνεπώς, έχει επιδείξει σημαντικό έργο στην περιοχή».

Μετέπειτα είπε, «Πρέπει να αντιληφθούμε το τι είναι αγιότητα και για να αντιληφθείς πρέπει να ζήσεις κοντά σε ένα άγιο. Οι Άγιοι βρίσκονται σε μια άλλη κατάσταση βρίσκονται σε μια άχρονη κατάσταση όπου ο χρόνος δεν είναι γραμμικός. Συνεπώς αυτοί οι Άγιοι όταν βρίσκονται σε αυτές τις καταστάσεις βλέπουν και το παρελθόν και το μέλλον».

Κλείνοντας είπε «Μην έχετε το δίλημμα επιστήμη ή θρησκεία έχω ζήσει και έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν και είναι της επιστήμης. Αυτό το δίλημμα πρέπει να μας φύγει».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ