Θάνος Καλλίρης: «Πρόσφατα άκουσα τον Παντελίδη να τραγουδάει Αργυρό, ήταν λίγο τρομακτικό»

 
Θάνος Καλλίρης: «Πρόσφατα άκουσα τον Παντελίδη να τραγουδάει Αργυρό, ήταν λίγο τρομακτικό»

Ενημερώθηκε: 04/01/24 - 19:45

Στο «Πρωίαν σε είδον» της Πέμπτης (4/1) φιλοξενήθηκε ο Θάνος Καλλίρης.

Ο γνωστός τραγουδιστής συνάντησε τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά και μεταξύ άλλων συζήτησαν για το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και το πώς αυτή έχει διεισδύσει στον χώρο της μουσικής.

«Τώρα πια με το ΑΙ λες «γράψε μου ένα τραγούδι» και σου το γράφει. Δεν το έχω επιχειρήσει αλλά γενικά παρακολουθώ από πολύ κοντά το θέμα, το τι θα δούμε στο εγγύς μέλλον είναι ασύλληπτο. Είναι καταιγιστικό και δεν υπάρχουν οι νόμοι παγκοσμίως να το… δέσουν κάπως», ανέφερε αρχικά ο Θάνος Καλλίρης.

«Το πρώτο «μαγικό» πράγμα στη μουσική ήταν το κουρδιστήρι της φωνής, το λεγόμενο autotune. Στην αρχή το φοβόντουσαν, το κορόιδευαν και τελικά έγινε ένα standard της δουλειάς», τονίζει ο τραγουδιστής αμέσως μετά.

«Υπάρχει ήδη Beatles AI, που είναι μόνο οι φωνές τους. Έχω ακούσει πρόσφατα τον Παντελίδη να τραγουδάει Αργυρό. Ήταν λίγο τρομακτικό αλλά ήταν συγκλονιστικό, σαν να ζούσε ο Παντελίδης και να έλεγε μια κιθάρα ένα τραγούδι του Αργυρού», δήλωσε στη συνέχεια ο Θάνος Καλλίρης.

«Έχουν γίνει ήδη μελέτες και θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας από το ΑΙ στο μέλλον. Αυτό με τον Παντελίδη ήταν συγκλονιστικό, κάποιος έδωσε σε ένα πρόγραμμα εντολές και έγινε αυτό», κατέληξε στην αφήγησή του για την τεχνητή νοημοσύνη ο Θάνος Καλλίρης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ