Αντεπίθεση Τσίπρα για τις φωτογραφίες του Πορτοσάλτε και το ντοκιμαντέρ του Παπαχελά

Αντεπίθεση Τσίπρα για τις φωτογραφίες του Πορτοσάλτε και το ντοκιμαντέρ του Παπαχελά
Ενημερώθηκε: 07/05/19 - 15:46

Αντεπίθεση Τσίπρα από την Ξάνθη κατά του ΣΚΑΙ, των εφημερίδων Πρώτο Θέμα, Βήμα και Νέα, αλλά των δημοσιογράφων Άρη Πορτοσάλτε και Αλέξη Παπαχελά.

Η τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού φαίνεται ότι ανοίγει μία νέα επικοινωνιακή στρατηγική -στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές- με βασικό άξονα την διαπλοκή μέσων ενημέρωσης με επιχειρηματικά κέντρα και πολιτικά κόμματα.

«Κι αν θέλετε να δείτε την απόδειξη της αλήθειας αυτού που λέω δείτε όλα αυτά τα χρόνια με τι λύσσα, με τι πάθος μας πολεμήσανε τα εκδοτικά συμφέροντα» είπε ο πρωθυπουργός με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ για το Μάτι και τις φωτογραφίες του Άλεξη Τσίπρα στο σκάφος του εφοπλιστή Παναγόπουλου, που έφερε στη δημοσιότητα ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Δείτε και συγκρίνετε στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους… Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε υπερσυσσώρευση μιντιακών μέσων που να στηρίζουν μία και μόνο παράταξη και έχουν μίσος, μένος διαστρέβλωση fake news και προπαγάνδα ενάντια στην κυβέρνηση. Από τους παραδοσιακούς ομίλους που στήριζαν τη δεξιά όπως ο όμιλος Αλαφούζου για παράδειγμα του ΣΚΑΪ, κάποτε έλεγε βέβαια πως η οικογένεια Μητσοτάκη του ζητούσε μεγάλες μίζες μετά πέσανε φαίνεται οι τιμές αλλά και άλλοι… Νεόκοποι που αγόρασαν ιστορικά ΜΜΕ, ιστορικές εφημερίδες που πάντοτε ήταν με τη Δημοκρατική Παράταξη για να τις κάνουνε σήμερα φερέφωνα της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Επισης αλλα μεγάλα συγκροτήματα όπως το Πρώτο Θέμα για παράδειγμα που χρηματοδοτείται από μία off shore αγνώστων λοιπών στοιχείων που χρηματοδοτεί ταυτόχρονα και τον οικογενειακό προϋπολογισμό του κ. Μητσοτάκη» είπε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

Και κατέληξε: «Για να δει κανείς ποιος είναι με τη διαπλοκή και ποιος δεν είναι, ας δει τους τίτλους των εφημερίδων στα περίπτερα, ή ας κάνει ένα ζάπινγκ στα ιδιωτικά κανάλια».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «προκατασκευασμένο και διατεταγμένο προεκλογικό ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το Μάτι» κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ψάχνει τρόπο να κρύψει τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ενώ υποστήριξε οτι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να φοβάται το ντιμπέιτ, αλλά και στη Βουλή θα έχει δυσκολίες επειδή εκεί «δεν θα υπάρχει Πορτοσάλτε να του δίνει σημειώματα».

Είναι φανερό και από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, εκτός απο τις εξαγγελίες κυρίαρχο ρόλο θα έχουν και οι επιθέσεις σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους, θεωρώντας ότι είναι ένα προνομιακό πεδιο για την κυβέρνηση, όπως το 2015.

Μόνο που τότε ο βασικός αντίπαλος ήταν το MEGA και δευτερευόντως ο ΣΚΑΙ… Ενώ σταθερή ειναι η θέση απέναντι στα έντυπα του ΔΟΛ και του Πρώτου Θέματος.

Ωστόσο, εκτος απο το MEGA που έκλεισε και τη σκληρή στάση του ΣΚΑΙ που παραμένει η ίδια τα τελευταία χρόνια… Το 2019 δεν είναι 2015! Επιπλέον, κανείς πια δεν ειναι “αθώος” (των κυβερνώντων συμπεριλαμβανομένων) και κυριως οι υπόγειες διαδρομές με τα ΜΜΕ εχουν πάψει να ειναι “προνόμιο” της μιας πλευράς!

Δείτε το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Ξάνθη: