Ο Μανούσος Μανουσάκης μίλησε για τα γυρίσματα στο «Κόκκινο ποτάμι» – «Εμείς θα νικήσουμε τον κορωνοϊό»!

 
Ο Μανούσος Μανουσάκης μίλησε για τα γυρίσματα στο «Κόκκινο ποτάμι» – «Εμείς θα νικήσουμε τον κορωνοϊό»!

Ενημερώθηκε: 12/05/20 - 12:51

Με τον Μίλτο (Ιωάννης Παπαζήσης) και την Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση) να δραπετεύουν από την Τουρκία με προορισμό τη Ρωσία και να συναντιούνται ξανά, καθώς εκείνη τον θεωρούσε νεκρό, θα αρχίσει γυρίσματα στην ύπαιθρο της Παιανίας στις 18 Μαΐου το «Κόκκινο ποτάμι»!

Ο Μανούσος Μανουσάκης, ο σκηνοθέτης της σειράς του Open που έχει καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές και έπεσε και αυτή θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αποκαλύπτει στην εφημερίδα Espresso την επανένωση του πρωταγωνιστικού ζευγαριού του σίριαλ, καθώς μέχρι στιγμής οι τηλεθεατές έχουμε δει στη μικρή οθόνη τον θρήνο της ηρωίδας για τον αγαπημένο της, όταν της ανακοινώνουν ότι τον σκότωσαν οι Νεότουρκοι.

Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών δηλώνει ότι τα νέα επεισόδια του σίριαλ θα βγουν στον αέρα στις 24 ή 31 Μαΐου, εξηγώντας ότι το «Κόκκινο ποτάμι» θα ολοκληρωθεί και θα ρίξει την αυλαία του το καλοκαίρι του 2020, αφού απομένουν άλλα εννέα επεισόδια για να γυριστούν. Ο ίδιος από το εξοχικό του στο Πόρτο Ράφτη και ενώ είχε τελειώσει τη βόλτα με το ποδήλατό του, μας μίλησε για το πώς οργανώνει την επιστροφή στα γυρίσματα, τόσο στο Λαύριο όσο και στα αρχοντικά σπίτια στην Πλάκα, ενώ μας αποκάλυψε ότι ήδη έχει στην κατοχή του 5.000 (!) μάσκες για τα γυρίσματα, ώστε να είναι όλοι προστατευμένοι, από το τεχνικό προσωπικό μέχρι τους ηθοποιούς. «Στις 18 Μαΐου μπορούμε να αρχίσουμε τα γυρίσματα» λέει ο Μανούσος Μανουσάκης. «Θα έχουμε θερμομέτρηση στο γύρισμα για όλους τους συντελεστές. Θα τηρούμε αποστάσεις, κάθε ηθοποιός, κάθε τεχνικός θα έχει το αντισηπτικό του, ενώ στα διαλείμματα για φαγητό οι εντολές είναι ρητές! Το φαγητό θα είναι πακεταρισμένο και θα δίνεται σε κάθε συντελεστή ξεχωριστά από έναν σερβιτόρο με γάντια και μάσκα. Ο καθένας θα έχει το ατομικό του καθισματάκι με το όνομά του» μας αποκαλύπτει.

«Για εμένα όλο αυτό είναι ένα τεράστιο στοίχημα, γιατί είμαστε μια υπερπαραγωγή. Δεν θα επιτρέψω κανένα συμβάν. Πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων μας, και θα το πετύχουμε όλοι μαζί. Δεν θα μας νικήσει ο κορωνοϊός, εμείς θα τον νικήσουμε»! Όσο για το πώς θα γυριστούν οι ερωτικές σκηνές, ο Μανούσος Μανουσάκης λέει χαρακτηριστικά: «Ο έρωτας εκφράζεται και χίλια μέτρα μακριά. Ο έρωτας και μόνο από τα βλέμματα δεν κρύβεται. Η χημεία, γιατί όλα είναι χημεία, φωνάζει από χιλιόμετρα και σου έρχεται μπαμ και κάτω! Χαίρομαι που είχα προλάβει και είχα γυρίσει σχεδόν όλες τις εσωτερικές σκηνές και το 99% των γυρισμάτων είναι στο ύπαιθρο. Οι πρόβες θα γίνονται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους με μάσκες. Δεν ξέρω αν θα μπούμε στη διαδικασία των τεστ, γιατί δεν βλέπω το νόημά τους, αφού όλα αυτά αλλάζουν. Μπορεί να κάνουμε για το πρώτο γύρισμα. Η θερμομέτρηση, η απόσταση, η μάσκα, τα γάντια, το αντισηπτικό, αυτά είναι όπλα».

Όσον αφορά τα εσωτερικά γυρίσματα, ο σκηνοθέτης τονίζει: «Πρώτα θα μπαίνω εγώ και θα βλέπω τον χώρο. Θα φεύγω και μετά θα μπαίνουν ο διευθυντής φωτογραφίας και ο ηλεκτρολόγος. Θα στήνουν τα φώτα. Θα βγαίνουν. Στο γύρισμα θα είναι ο ηχολήπτης και ο κάμεραμαν μαζί με τους ηθοποιούς. Όλοι οι άλλοι και εγώ, έξω. Από το μόνιτορ. Το καλό είναι ότι έχουμε ωραία λιακάδα, τα γυρίσματα στα σπίτια θα είναι σε κήπους και αυλές».

Πηγή: Espresso