Κακοκαιρία Ευρυδίκη: 40 χρόνια πριν το ίδιο έργο στην Αθήνα-Να πώς πνίγηκε η Μάνδρα

 
1977-2017: Η πολύνεκρη νεροποντή στην Αθήνα που αποδεικνύει ότι τίποτα δεν άλλαξε-Η μπαζωμένη ρεματιά στην Μάνδρα (ΦΩΤΟ-ΧΑΡΤΕΣ)

Ενημερώθηκε: 16/11/17 - 00:14

Κακοκαιρία Ευρυδίκη: Ακούστηκαν και θα ακουστούν πολλά για την πρωτόγνωρη κακοκαιρία που έπληξε και εξακολουθεί να "σφυροκοπά" την Ελλάδα, με τραγική έμφαση στην Δυτική Αττική όπου ήδη θρηνούμε 15 ψυχές.

Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα βγουν περισσότερο στην επιφάνεια απόψεις για μπαζωμένα ρέματα, για αυθαίρετα σπίτια, για κακοτεχνίες και βουλωμένα φρεάτια, για παράγοντες που οδήγησαν στην βιβλική καταστροφή της Δυτικής Αττικής την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι πρώτοι χάρτες που δείχνουν ότι η καταστροφή στην Μάνδρα οφείλεται σε χρόνια μπαζωμένα ρέματα.

Σύμφωνα με το geomythiki.blogspot.gr στον παρακάτω χάρτη,με πράσινο φαίνεται ο Ελευσινιακός Κηφισός, ο οποίος πηγάζει από την Βοιωτία και με γαλάζιο το τεχνητό αυλάκι της ΕΥΔΑΠ για την μεταφορά του νερού από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου, η οποία βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νομού Φωκίδας. Ο Ελευσινιακός Κηφισός ή αλλιώς Σαρανταπόταμος συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των υδάτων της περιοχής.

"

Τα νερά τώρα που πέφτουν στα βορειοδυτικά βουνά της περιοχής μέσα από ένα δίκτυο ρεμάτων (Λυκόρρεμα, Εκκλόρεμα, Μικρό Κατερίνι, Αγίας Αικατερίνης, Λούτσας), αν δεν είχαν μπαζωθεί θα εξέβαλαν τα νερά τους στην δυτική πλευρά του Ελευσινιακού κόλπου, όπως βλέπετε στον παρακάτω χάρτη.Με αυτή την λογική, μπορεί ο καθένας να καταλάβει γιατί όλα πήγαν στραβά στην νεροποντή και τώρα θρηνούμε νεκρούς.

"

 2 Νοεμβρίου 1977: Μία από τα ίδια στην Αθήνα

Ήταν 2 Νοεμβρίου του 1977, όταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η βροχή που είχε ξεκινήσει από το πρωί, έγινε σφοδρή καταιγίδα που ιστορικά αποδείχτηκε η δεύτερη ισχυρότερη από εκείνη που είχε συμβεί το 1961 με 43 νεκρούς, 3.700 άστεγους.Αυτή τη φορά πλημμύρισαν σχεδόν 2000 υπόγεια, παρασύρθηκαν 170 αυτοκίνητα και οι νεκροί έφτασαν τους 37 ανάμεσά τους και παιδιά.

"

Κηφισός

Τα πάντα στην Αθήνα και τον Πειραιά γέμισαν λάσπες, οι σειρήνες πολέμου έπαθαν μπλακ άουτ και χτυπούσαν συνεχόμενα εντείνοντας την κατάσταση πανικού, ηλεκτροδότηση και τηλεφωνία βγήκαν εκτός και μέσα σε όλα αυτά μπορεί ο καθένας να σκεφτεί ότι παρότι τα ρέματα, αλλά και οήταν σε καλύτερη κατάσταση από σήμερα, δεν γλύτωσαν την υπερχείλιση.

"

Καταλαβαίνετε λοιπόν, το τι ακριβώς έγινε σήμερα και παρά την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για την καταστροφή στη Δυτική Αττική, αν θα βελτιωθούν πράγματα που δεν βελτιώθηκαν ποτέ εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια..