Κατά χιλιάδες οι πολίτες υποβάλλουν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα - Οι πρώτες ασάφειες

 
Κατά χιλιάδες οι πολίτες υποβάλλουν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα - Οι πρώτες ασάφειες

Ενημερώθηκε: 27/11/17 - 10:26

Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε από χτες το απόγευμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα - θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017 - και οι πολίτες σπεύδουν κατά χιλιάδες να υποβάλουν την αίτηση, ενώ παράλληλα εμφανίζονται και τα πρώτα προβλήματα.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικές ώρες και ήδη έχουν εγκριθεί 75.000 αιτήσεις πολιτών για το κοινωνικό μέρισμα όπως δήλωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δημήτρης Καρέλλας και πρόσθεσε πως έως εκείνη την στιγμή εκκρεμούσαν ακόμα 50 με 55.000 προς έλεγχο

Ο κύριος Καρέλλας παραδέχθηκε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, πως υπάρχει μια ασάφεια σχετικά με το αν τα παιδιά μιας οικογένειας που είναι άνω των 18 ετών, φοιτητές σε άλλη πόλη, θεωρούνται προστατευόμενα ή φιλοξενούμενα μέλη και άρα εάν απαιτείται ή όχι να δώσουν την έγκρισή τους για την αίτηση.

Παράλληλα, ο κύριος Καρέλλας διευκρίνισε ότι αίτηση καταθέτει ο επικεφαλής μιας οικογένειας και όχι τα υπόλοιπα μέλη, ούτε οι φιλοξενούμενοι.

www.koinonikomerisma.gr

Η πλατφόρμα , όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, έχει δοκιμαστεί για να αντέξει 200.000 αιτήσεις και προς το παρόν λειτουργεί χωρίς προβλήματα και ιδιαίτερες καθυστερήσεις.

Για να «μπει» κανείς στην ιστοσελίδα χρειάζεται τους φορολογικούς του κλειδάριθμους, δηλαδή τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη βάση δεδομένων του TAXISnet. Ακολούθως, πρέπει να ακολουθήσει έξι βήματα όπως τα περιγράφει η υπουργός Εργασίας:

Κοινωνικό μέρισμα: Η Ε. Αχτσιόγλου περιγράφει βήμα βήμα τη διαδικασία χορήγησής του