Το AOAFF άνοιξε τις πόρτες του σήμερα!

 
Το AOAFF άνοιξε τις πόρτες του σήμερα!

Ενημερώθηκε: 22/06/16 - 11:08

Για έκτη χρονιά φέτος, η μεγαλύτερη καλοκαιρινή γιορτή κινηματογράφου άρχισε σε όλες τις γωνιές της Αθήνας. Το 6o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Αθηνών άνοιξε τις πύλες του το βράδυ της 21ης του Ιουνίου με ένα μαγευτικό πρόγραμμα.


Από Σαίξπηρ μέχρι λατρεμένα μιούζικαλ, μερικά από τα cult classics και πολυβραβευμένα έργα μπαίνουν στο μπλέντερ για να δημιουργηθεί το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Με την χορηγία του ΕΟΤ, πολλά σημεία της πόλης, μουσεία, πλατείες, αρχαιολογικοί χώροι αλλά και οι καλύτεροι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας, γίνονται το επίκεντρο όλων των σινεφίλ, όπου μπορούν να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους φιλμς με είσοδο δωρεάν.

Η γιορτή του θερινού σινεμά ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Γι' αυτό το λόγο, πρώτη στη σειρά του προγράμματος της ήταν η αυτοβιογραφική ταινία-ντοκυμαντέρ "Purple Rain". Για όσους είχαν την τύχη να μεγαλώσουν στον παλμό της δεκαετίας του '80, ξέρουν για τι μιλάω. Για τους υπόλοιπους, πρόκειται για την ταινία σταθμό που εκτόξευσε το αστέρι του "πρίγκιπα" της ποπ, Prince και γέννησε ένα από τα θρυλικότερα soundtracks όλων των εποχών. Η προβολή έγινε στην πολύχρωμη πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο, ενώ πριν μας ταξλιδεψε η μουσική της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Φέτος, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου συνεργάζεται με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο, συμμετέχοντας στον εορτασμο για τα 400 χρόνια από τον θάνατου του μεγάλου Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με το αφιέρωμα "Shakespeare in the City", θα γίνουν οι προβολές έξι ταινιών βασισμένες στα θεατρικά έργα του Βάρδου. Η συνεργασία που εγαινίασε πέρσι το φεστιβάλ με το ΦΕστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εδραιώνεται με την προβολή φέτος, στο χώρο του κήπου της Πειραιώς 260, τριών ταινιών του αφιερώματος.

site

Οι προβολές θα συνεχιστούν μεχρι το πρώτο φθηνοπωρινό αεράκι του Σεπτεμβρίου, ενώ για το πλήρες πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το του Φεστιβάλ.