Τουρκία: Ο Ερντογάν απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ

 
Τουρκία: Ο Ερντογάν απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ

Ενημερώθηκε: 20/12/17 - 16:39

Τουρκία: Σε επιφυλακή βρίσκεται η γείτονας χώρα ενόψει της Πρωτοχρονιάς με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια, μετά την περσινή αιματηρή επίθεση σε νυκτερινό κέντρο, με αποτέλεσμα να έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ εκείνη την ημέρα.

Κωνσταντινούπολης,

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην πλέον γνωστή πλατεία της πόλης, την πλατεία Ταξίμ. “Προκειμένου ο πληθυσμός να μπορέσει να ζήσει μια Πρωτοχρονιά με πλήρη γαλήνη, δεν θα υπάρξουν διαδηλώσεις” στο συγκεκριμένο σημείο δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της συνοικίας Μπέγιογλου της Ισμαήλ Κιλίτς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ηχηρή απάντηση από τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης στον Ερντογάν

Η αιματηρή Πρωτοχρονιά του 2017

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς του 2017, 39 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες, σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός νυκτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, που συνελήφθη, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι σκόπευε αρχικά να πραγματοποιήσει επίθεση στην πλατεία Ταξίμ. Ο Ουζμπέκος είπε ότι άλλαξε γνώμη λόγω της παρουσίας σημαντικών δυνάμεων ασφαλείας.

“Φέτος θα διπλασιάσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας”, είπε ο Κιλίτς, ο οποίος πρόσθεσε πως οι είσοδοι που οδηγούν στην πλατεία Ταξίμ και στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τα “Ηλύσια Πεδία” της Κωνσταντινούπολης, θα ελέγχονται.