Όλες οι αλλαγές που έρχονται στα διόδια το 2018

 
Όλες οι αλλαγές που έρχονται στα διόδια το 2018

Ενημερώθηκε: 27/12/17 - 09:42

Μετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έρχεται και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος των διοδίων από το υπουργείο Υποδομών που «ανεβάζει» σήμερα Τετάρτη 27/12, το διαγωνισμό για το νέο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων. Στόχος του νέου συστήματος που αναμένεται να λειτουργήσει στο τέλος του 2018, με αφετηρία την Εγνατία Οδό, είναι να χρεώνεται ο οδηγός για την πραγματική απόσταση που έχει διανύσει.

Χρήστος Σπίρτζης

Όπως έχει σημειώσει σε δηλώσεις του και ο υπουργός Υποδομών, , «το σύστημα θα ισχύει για όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, δεν θα χρειάζεται να σταματάμε, να υπάρχουν τοπικά διόδια, θα είναι ένα δίκαιο σύστημα. Θα πληρώνεις την απόσταση που έχεις διανύσει».

όχημα

Όσο για τον τρόπο λειτουργίας του, θα βασίζεται στο ότι το θα εντοπίζεται όταν εισέρχεται και εξέρχεται από έναν αυτοκινητόδρομο ή περνάει από τα όρια της μίας παραχώρησης στην άλλη. Ο οδηγός θα διαθέτει μια συσκευή ή μια εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο, με την οποία θα χρεώνεται ακόμα και μέσω κινητού για τα χιλιόμετρα που διανύει, αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος». Η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο, ανάλογα με τη χρήση, θα αφαιρούνται χρήματα.

Στόχος του υπουργείου, όπως έχει επισημάνει και ο υπουργός, είναι η σταδιακή κατάργηση των διοδίων και η χρησιμοποίηση των σταθμών, κυρίως για φόρτιση και επαναφόρτιση των συσκευών.