Ισπανία-εκλογές: Διαψεύστηκαν τα Exit Polls-Αυξήθηκε η υποστήριξη στα παραδοσιακά κόμματα

 
Ισπανία-εκλογές: Διαψεύστηκαν τα Exit Polls-Αυξήθηκε η υποστήριξη στα παραδοσιακά κόμματα

Ενημερώθηκε: 26/06/16 - 23:52

Η υποστήριξη στα δύο παραδοσιακά κόμματα, το συντηρητικό και το σοσιαλιστικό, αυξήθηκε στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία έπειτα από την καταμέτρηση του 51% των ψήφων, διαψεύδοντας αρκετά exit polls.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι φέρεται να λαμβάνει 136 έδρες, έναντι 123 που είχε λάβει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) συγκεντρώνει 89 έδρες, έναντι 90.
Παράλληλα, τα νεόκοπα κόμματα, το Podemos που τάσσεται κατά της λιτότητας και το φιλελεύθερο Ciudadanos καταγράφουν πτώση σε σχέση με πριν από έξι μήνες.

Το Unidos Podemos, ένας συνασπισμός αρκετών αριστερών κομμάτων με επικεφαλής το Podemos, θα λάβει 71 έδρες, από 71 που είχε κερδίσει και οι Ciudadanos θα λάβουν 29, καταγράφοντας πτώση από τις 40 που είχαν. Οι προβλέψεις αυτές, με καταμετρημένο το 78,35% των ψήφων, οι οποίες άλλωστε μπορεί να διαφοροποιηθούν σημαντικά πριν από τα τελικά αποτελέσματα, δείχνουν ότι δύο εκτενή exit polls που προέβλεπαν απότομη άνοδο του Podemos και πτώση των παραδοσιακών κομμάτων μπορεί να ήταν λάθος.

Σχετικά Θέματα:

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι ισπανικές εκλογές για την κατανομή των εδρών-Πρώτο το Λαϊκό κόμμα