Ένταση στον Κορυδαλλό με την μεταγωγή Γιαγτζόγλου

 
Λήξη συναγερμού στις φυλακές Κορυδαλλού

Ενημερώθηκε: 24/02/18 - 15:57

Αποκαταστάθηκε η ηρεμία στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κρατούμενοι πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν τους χώρους, ενώ μέχρι πριν από λίθγο ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες έληξαν αισίως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των κρατουμένων στο Indymedia το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την επάνοδο του πολιτικού κρατούμενου Κ. Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, ενώ έγινε δεκτός και ο προκαταρκτικός όρος των κρατούμενων να μην υπάρξουν πειθαρχικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση τους

«Νίκη των κρατούμενων! Η άμεση και μαχητική απάντηση των κρατούμενων, που πήρε χαρακτήρα εξέγερσης σε δυο πτέρυγες του Κορυδαλλού, και η κινητοποίηση και άλλων κρατούμενων, έφερε τη νίκη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την επάνοδο του πολιτικού κρατούμενου Κ. Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, ενώ έγινε δεκτός και ο προκαταρκτικός όρος των κρατούμενων να μην υπάρξουν πειθαρχικά».

Νωρίτερα, στις φυλακές Κορυδαλλού έχει ήδη μεταβεί εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί και να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους που διαμαρτύρονται για τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου τους στις φυλακές της Λάρισας.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης υπόγραμμισε ότι όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.

Πώς ξεκίνησε η εξέγερση

Όλα ξεκίνησαν με την μεταγωγή του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποπιος παραμένει προφυλακισμένο για θέματα τρομοκρατίας, για τις κατηγορίες που αφορούν την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και εκείνων που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.

Τα ΕΚΑΜ μπήκαν σήμερα το πρωί στο κελί του Γιαγτζόγλου για να τον μεταφέρουν, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις κρατουμένων, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και εν συνεχεία τους πήραν τα κλειδιά!

Ο 29χρονος κρατούμενος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στον Κορυδαλλό, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Αθήνα, για παλαιότερη υπόθεση.

Η δίκη αναβλήθηκε και ο Γιαγτζόγλου άρχισε απεργία πείνας, με αίτημα να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού.