«Άνοιγμα» Τσίπρα σε Θεοδωράκη με φόντο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

 
«Άνοιγμα» Τσίπρα σε Θεοδωράκη με φόντο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Ενημερώθηκε: 09/03/18 - 16:57

Την προσπάθειά του να βρει στηρίγματα στα εθνικά θέματα εντείνει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Σταύρο Θεοδωράκη και του ζήτησε να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Πάνο Καμμένο.

Τα προαναφερθέντα έρχονται ως αποτέλεσμα στην μη ταύτιση απόψεων του κ. Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον αρχηγό του Ποταμιού για την πρότασή του να συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, πρόταση την οποία είχε φέρει στο προσκήνιο ο κ. Θεοδωράκης το Δεκέμβριο του 2016.

Αναζήτηση συμμάχου για το Σκοπιανό

«Μακεδονία»

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά πως ο κ. Καμμένος τάσσεται κατά οποιασδήποτε ονομασίας των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο. Έτσι, το «φλερτ» με το Σταύρο Θεοδωράκη έχει λογική, σκεπτόμενοι πως και ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει στηρίξει την επίλυση του ζητήματος με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες πολιτικά, κοινωνικά και εθνικά.

Καρατόμησαν τους διοικητές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Διαβάστε επίσης: 

Άλλωστε, ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται κάθετος σε οποιαδήποτε ονομασία των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία», δεδομένου του ότι την ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι κάτι το αδιαπραγμάτετο. «Το Ποτάμι δεν είναι με την κυβέρνηση, δεν είναι με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είναι με την πατρίδα. Γι’ αυτό πολεμάμε», είναι η άποψη του Σταύρου Θεοδωράκη για το θέμα των Σκοπίων. Το Ποτάμι ζητά «ένα όνομα σε σλαβική διάλεκτο, μια λέξη», αλλά τονίζει πως «σημασία έχει το σύνολο της λύσης, δεν είναι μόνο το όνομα, είναι και οι δεσμεύσεις που θα αναλάβουν για όλα τα θέματα που εκκρεμούν, όπως για τα σχολικά βιβλία που δίνουμε μεγάλη σημασία και για το Σύνταγμα». Ο κ. Θεοδωράκης καθώς και άλλα στελέχη του Ποταμιού, μάλιστα, έχουν δηλώσει ότι αν έρθει συμφωνία για την επίλυση της ονομασίας των Σκοπίων στη Βουλή, θα την υπερψηφίσουν.

Φώφη Γεννηματά: Άλλο τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια

Την ίδια ώρα, η Φώφη Γεννηματά άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά στη στάση του στα εθνικά θέματα διαμηνύοντας πως τα εν λόγω ζητήματα δεν άπτονται πολιτικών και επικοινωνιακών εντυπωσιασμών.

Δείτε την ανάρτησή της στο Twitter: