Μύκονος: Πρόστιμο-φωτιά σε γνωστό Beach bar για αυθαιρεσίες-μαμούθ

 
Πρόστιμο – μαμούθ επέβαλλε η Πολεοδομία Σύρου σε πασίγνωστο και πολυτελές beach bar της Μυκόνου-Είχαν χτίσει ολόκληρο κάβο!

Ενημερώθηκε: 06/04/18 - 10:09

Πρόστιμο – μαμούθ που αγγίζει τις 380.000 ευρώ επέβαλλε η Πολεοδομία Σύρου σε πασίγνωστο και πολυτελές beach bar της Μυκόνου για θηριώδεις πολεοδομικές παραβάσεις.

αυθαιρεσίες

Οι υπεύθυνοι πάντως προκειμένου να προλάβουν το πρόστιμο άρχισαν να γκρεμίζουν άρον άρον τις τους καθώς είχαν χτίσει έναν ολόκληρο...κάβο,χωρίς να δηλώσουν τις αλλαγές για να λάβουν την κατάλληλη άδεια, αλλοιώνοντας μεταξύ άλλων και το φυσικό τοπίο της περιοχής, σε ένα σημείο που όπως καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και έφερε στις επιφάνεια τις αυθαιρεσίες, σε ένα σημείο που όπως είπε χαρακτηριστικά "κάποτε δεν περνούσαν ούτε αγριοκάτσικα".

Πρόκειται για τον δικηγόρο- κάτοικο της Μυκόνου κ. Στέλιο Γκαρίπη, ο οποίος και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου.

Είναι δε χαρακτηριστικό το τι διαπίστωσε το κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου και ειδικότερα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης που πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο.

Ο κ. Στέλιος Γκαρίπης, έχει προσφύγει εναντίον του ιδιοκτήτη υποστηρίζοντας πως στην επιχείρηση του “έχει διαμορφώσει παραλία και έχει ανοικοδομήσει σε όλο το βράχο του κάβου σπιτάκια τα οποία εκμισθώνονται. Έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση οι μπετονιέρες που κατασκευάζουν μία επιχείρηση επιφάνειας χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με πισίνες και υψηλά τείχη περιμετρικά. Ο όγκος του τσιμέντου που έχει επιβαρύνει τον κάβο είναι ασύλληπτος και οι εργασίες γίνονται νυχθημερόν με ειδικά συνεργεία που εργάζονται υπό το φως προβολέων κυρίως τη νύχτα”. Μάλιστα, καταγγέλλει πως έχει προσφύγει επανειλημμένως στην Αστυνομία όμως “Στις συνεχείς ωστόσο καταγγελίες μου προς το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, οι εργαζόμενοι του μηνυόμενου επιδείκνυαν μία άδεια για κατασκευή δεξαμενών”.

Δέχτηκε και απειλές

Μάλιστα στη μήνυση του αναφέρει ότι αμέσως μετά τις νομικές ενέργειες που έκανε “Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης της Μυκόνου, δημοσίευσα κάποιες φωτογραφίες των εργασιών στον προσωπικό μου λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγες ημέρες αργότερα, δέχθηκα “επίσκεψη” στην οικία μου στη Μύκονο από το μηνυόμενο, ο οποίος αφού με πληροφόρησε πως έχει προβεί σε έρευνα για το άτομο και την οικογένειά μου, με ενημέρωσε πως έχει τον τρόπο να κάνει κάποιον να φύγει, όχι μόνο από το νησί, αλλά και από τη Χώρα. Προσάγω και επικαλούμαι φωτογραφίες από τους χώρους των εργασιών”.