Αντιπολεμικό συλλαλητήριο: Επεισόδια και κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

 
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο: Επεισόδια και κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 16/04/18 - 14:07

Αυγά σε κλούβες των ΜΑΤ που ήταν έξω απο την γαλλική πρεσβεία της Αθήνας πέταξαν διαδηλωτές που συμμετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Αυγά πέταξαν και εναντίον των γραφείων της Ευρωπαικής Επιτροπής στην βασιλίσης Σοφίας, που είναι κλειστή, καθώς η πορεία κατευθύνεται στην αμερικανική πρεσβεία.

φοιτητές

Η πορεία ξεκινησε απο τα Προπύλαια και την οργανώνουν οι νεολαίοι του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία. Οιτοποθέτησαν μια γιγαντοαφίσα στην είσοδο του κτιρίου της πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας στο οποίο αναγράφονται συνθήματα κατά των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Βροχή απο αυγά εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ που ήταν έξω απο την Γαλλική πρεσβεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Με παραπεμπτικό οικογενειακού γιατρού η επίσκεψη σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία

Στη συνέχεια διαδηλωτές απο το αντιπολεμικό συλλαλητήριο απομακρύνθηκαν απο το κύριο μέρος της πορείας που κατευθύνεται προς την αμερικανική πρεσβεία και έφθασαν στο Αγαλμα του Τρούμαν. Εκεί επιχείρησαν με τροχό να γκρεμίσουν το άγαλμα, αλλά επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ που άρχισε να απωθεί τους διαδηλωτές με τα γκλόμπς. Υπήρξαν και συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και των ΜΑΤ ενώ έπεσαν και χημικά για να διαλυθούν οι διαδηλωτές.

d
d