Μπαγκλαντές: 20 όμηροι νεκροί

 
Μπαγκλαντές: 20 όμηροι νεκροί

Ενημερώθηκε: 02/07/16 - 12:05

Στους 26 ανέρχονται οι νεκροί της επίθεσης σε εστιατόριο του Μπανγκλαντές, μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνονται και έξι δράστες (ένας συνελήφθη ζωντανός), σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που αναφέρουν ότι οι περισσότεροι δολοφονήθηκαν με αιχμηρό όπλο.

Ο στρατός ολοκλήρωσε την επιχείρηση επέμβασης στο εστιατόριο το Σάββατο μετά από 12 ώρες ομηρείας που ξεκίνησε όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε δημοφιλές εστιατόριο με ξένους υπηκόους το βράδυ της Παρασκευής. Οι διασωθέντες είναι 13, ανάμεσα στους οποίους ένα Ιάπωνας και δύο υπήκοοι Σρι Λάνκα.

Ο ταξίαρχος Ναΐμ Τσάουνχουρι ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το Reuters, πως η επίθεση άφησε πίσω της συνολικά 26 νεκρούς, συνυπολογίζοντας έξι δράστες. H πλεινότητά τους, ανέφερε, είχαν σκοτωθεί με «αιχμηρά αντικείμενα».

Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού, ο Σάχαμπ Ουντίν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως "οι 20 όμηροι που σκοτώθηκαν είναι ξένοι". "Οι περισσότεροι είναι Ιταλοί ή Ιάπωνες", πρόσθεσε χωρίς να αναφέρει ακριβείς αριθμούς.

Στο μεταξύ, πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε σήμερα γνωστό πως άγνωστος αριθμός Ιταλών περιλαμβάνεται μεταξύ των ομήρων που σκοτώθηκαν στο εστιατόριο στην Ντάκα.

Επτά Ιταλοί βρίσκονταν στο εστιατόριο όταν άρχισε η επίθεση, ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Την ευθύνη για την επίθεση, σε εστιατόριο που συχνάζουν ξένοι υπήκοοι, διεκδίκησε το ISIS, αναρτώντας επιπλέον φωτογραφίες που υποστήριζε πως έδειχναν νεκρούς ξένους ομήρους.

Η γνησιότητα των φωτογραφιών δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν οι αναρτήσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης, οι νεκροί έφταναν τους 24.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση ομηρείας στο Μπαγκλαντές