Τούρκοι στρατιωτικοί: Ελεύθερος και δεύτερος αξιωματικός

 
Δεύτερη κατά σειρά απόφαση για χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό

Ενημερώθηκε: 08/05/18 - 15:37

Την ώρα που έχουν προκληθεί αντιδράσεις στην Τουρκία με την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους ενός εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ακόμα ένας αξιωματικός έλαβε άσυλο.

Η απόφαση, δεύτερη κατά σειρά, για την χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό αποτελεί εξέλιξη στην όλη υπόθεση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και πριν από λίγους μήνες, όταν και τότε ανάλογη Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει άσυλο σε ένα από τους οκτώ για τον οποίο όμως η διοίκηση άσκησε έφεση. Η υπόθεση αυτή, του ενός από τους οκτώ έχει φθάσει με πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου και εκδικάστηκε στις 4 Μαϊου και αναμένεται η απόφαση.

Ελεύθερος ο Τούρκος πιλότος του ελικοπτέρου

Να σημειωθεί ότι, έως ότου εκδοθεί, το ανώτατο δικαστήριο έχει ορίσει αυστηρότατες προϋποθέσεις φρούρησης για την ασφάλεια και την προστασία του εν λόγω στρατιωτικού, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα και οι υπόλοιπου που παραμένουν σε καθεστώς κράτησης στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου θα αφεθούν ελεύθεροι διότι λήγει ο χρόνος της κράτησης τους

Hurriyet: Απόφαση σκάνδαλο η απελευθέρωση του Τούρκου στρατιωτικού