Του ΠΑΜΕ ήταν βουλευτής ο Γρηγόρης Λαμπράκης κύριε Τσίπρα, του ΠΑΜΕ…

 
Του ΠΑΜΕ ήταν βουλευτής ο Γρηγόρης Λαμπράκης κύριε Τσίπρα, του ΠΑΜΕ…

Ενημερώθηκε: 28/05/18 - 07:11

Αρθρογράφος: Ηρακλής Κακαβάνης

Επί της ουσίας η αντιπαράθεση κυβέρνησης και Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη θυμίζουν την παροιμία: «Δυό γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα».

Του Ηρακλή Κακαβάνη

Αλλά και επί των τύπων γαϊδουροφέρνουν: Ο μεν Μητσοτάκης που αυτοδιαφημίστηκε για «τις καλές ιστορικές γνώσεις του» αναρωτήθηκε τι ήθελε να πει η ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα τρίκυκλα, που έβγαλε με αφορμή την επίθεση φασιστοειδών στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Αλλά και ο κυβερνητικός διορθωτής που επιχείρησε να φρεσκάρει «τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας» ήταν το ίδιο για κλάματα. «Ο Γ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης» ανέφερε η κυβερνητική ανακοίνωση.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης εκλέχτηκε βουλευτής συνεργαζόμενος με το Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) που ήταν εκλογικός συνδυασμός συνεργασίας της ΕΔΑ και του Εθνικού Αγροτικού Κόμματος στις εκλογές του 1961.

Αυτή είναι η ακριβής βουλευτική ιδιότητα του μεγάλου αγωνιστή. Και οι λεπτομέρειες έχουν την αξία, γιατί αποτελούν σπουδαία εφόδια της μνήμης που είναι οδηγός για σωστές επιλογές και αποφάσεις.

atexnos.gr

Πηγή: