Ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν

 
Θέμα λίγης ώρα πλέον είναι ο περιβόητος ανασχηματισμός-Δείτε όλες τις τελευταίες πληροφορίες

Ενημερώθηκε: 28/08/18 - 16:49

Θέμα λίγης ώρα πλέον είναι ο περιβόητος ανασχηματισμός.

Ήδη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα και τις επαφές τόσο με τα νέα πρόσωπα που πρόκειται να μπουν στην κυβέρνηση, όσο και με τους υπουργούς που θα αλλάξουν υπουργείο.

Σας μεταδίδουμε τις τελευταίες πληροφορίες.

Αμετακίνητοι παραμένουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς, Γιώργος Σταθάκης και Κώστας Γαβρόγλου.

Αποχωρούν οι Βαγγέλης Αποστόλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Λυδία Κονιόρδου. Ένας εκ των Αποστόλου-Κουρουμπλή θα έχει θέση όμως μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετακινούνται οι Αντώνης Λιάκος, Σταύρος Κοντονής, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Φώτης Κουβέλης και Ολγα Γεροβασίλη.

-Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Φώτης Κουβέλης φλερτάρουν με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο δε Φώτης Κουβέλης, ακούγεται και για το υπουργείο Δικαιοσύνης, αν δεν δεχτεί η Όλγα Γεροβασίλη

Νίκος Παππάς μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών, για το οποίο ακούγεται όμως και ο Χρήστος Σπίρτζης

Ο Δημήτρης Λιάκος, ο οποίος σήμερα είναι υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, φαίνεται ότι μετακινείται προς το υπουργείο Οικονομίας,δεν θα μετακινηθεί όμως ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ποιοι μπαίνουν για πρώτη φορά στον ανασχηματισμό

Το πρώτο άνοιγμα, προς τα δεξιά, αναμένεται να σηματοδοτηθεί με την είσοδο (όπως όλα δείχνουν) της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση, αν τελικά μπει, θα αναλάβει χρέη υφυπουργού.

Στην Κεντροαριστερά, υπάρχει η επιλογή της κυρίας Μαριλένας Ξενογιαννακοπούλου, της κυρίας Λούκας Κατσέλη και της κυρίας Μυρσίνης Λαμπράκη.

​Τέλος, θέση στην κυβέρνηση θα έχει και ο μέχρι χθες γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, όπως σχεδόν ανοικτά προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ε.