ΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του

 
ΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του

Ενημερώθηκε: 31/08/18 - 16:46

Τις Τσέλσι, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Βίντι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση των ομίλων του Europa League, στη Νιόν της Ελβετίας.

Τσέλσι

τσελσι παοκ

Από τα δυνατότερα ονόματα του φετινού, Europa League και από τα φαβορί για να φτάσουν, ως και την κατάκτηση του τροπαίου. Η απώλεια μιας εκ των τεσσάρων θέσεων που οδηγούσαν στο Champions League της νέας σεζόν, μέσω της Premier League, είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση του Αντόνιο Κόντε, με τον Αμπράμοβιτς να... επιμένει ιταλικά, επιλέγοντας για διάδοχό του τον Μαουρίτσιο Σάρι.

Οι «μπλε».. αναγεννήθηκαν στην εποχή Αμπράμοβιτς που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2003 και είναι χαρακτηριστικό πως, έκτοτε, έχουν προσθέσει στο παλμαρέ τους πέντε -από τα έξι, συνολικά- Πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα Αγγλίας και τρία Λιγκ Καπ, σε εγχώριο επίπεδο.

Όσο για τα εκτός «νησιού»… κατορθώματά τους; Αναμφίβολα, το highlight αποτελεί η κατάκτηση του Champions League, τη σεζόν 2011-12, με αντίπαλο την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά ήρθε και η κατάκτηση του Europa League!

Το «Στάμφορντ Μπριτζ» αποτελεί μια από τις πλέον «σκληρές» αλλά και παραδοσιακές έδρες στην Premier League, ενώ υπάρχει πλάνο αύξησης της χωρητικότητας του σε 60.000 θέσεις.

Τέλος, το ρόστερ της περιέχει μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη, με πρώτο και καλύτερο τον Εντεν Αζάρ, ενώ ξεχωρίζουν και οι Αλβάρο Μοράτα, Γουίλιαν, Σεσκ Φάμπρεγας και Ενγκολό Καντέ!

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

μπατε παοκ

Η μόνιμη πρωταθλήτρια Λευκορωσίας, καθώς κατακτά τον τίτλο ανελλιπώς από το 2006. Το κλαμπ που έχει χρώματα μπλε και κίτρινο ιδρύθηκε το 1973 και εδρεύει στην «Μπορίσοφ Αρένα», 13.000 θεατών.

Η ΜΠΑΤΕ είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ τη σεζόν 2009/10 στους ομίλους κερδίζοντας εντός (2-1) και φέρνοντας ισοπαλία εκτός έδρας (2-2). Μεγαλύτερο όνομα του ρόστερ είναι ο άλλοτε μέσος της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ, Αλεξάντερ Χλεμπ, ενώ προπονητής είναι ο Αλιακσέι Μπάχα.

Βίντι

βιντι παοκ

Η ιστορική Βιντεότον, που μετονομάστηκε πρόσφατα Βίντι, έγινε το τελευταίο θύμα της ΑΕΚ στο δρόμο για τους ομίλους του Champions League.

Η ήττα στην Ουγγαρία (2-1) και η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ (1-1) έστειλαν τους «κιτρινόμαυρους» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τους Ούγγρους στην κληρωτίδα του Europa League, με την τύχη να τη στέλνει σε μια ακόμα δύσκολη ελληνική έδρα, αυτή του ΠΑΟΚ.

Η Βίντι, ιδρύθηκε το 1941, έχει χρώματα το μπλε και το κόκκινο και η έδρα τους είναι προσωρινά το «Πάντσο Στάντιουμ» (3.800 θεατών), όπου φιλοξενείται η ακαδημία «Φέρεντς Πούσκας», καθώς το νέο γήπεδο του συλλόγου είναι υπό κατασκευή.

Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ουγγαρίας, ενώ το 1985 έφτασε μέχρι τον τελικό του UEFA. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σέρβος Μάρκο Νίκολιτς και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι έμπειροι διεθνείς αμυντικοί Γιούχαζ και Τάμας, ο μέσος Χούζτι, ο Σέρβος φορ Μάρκο Σέποβιτς που πέρασε για λίγο από τον Ολυμπιακό, αλλά και ο συμπατριώτης του επιθετικός Ντάνκο Λάζοβιτς.