Στην Αθήνα σήμερα για διαβουλεύσεις ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

 
Στην Αθήνα σήμερα για διαβουλεύσεις ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

Ενημερώθηκε: 17/09/18 - 00:36

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα, στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πηγές της κυπριακής Προεδρίας, η συνάντηση γίνεται ενόψει και των επαφών τους στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έρθει στην Αθήνα σήμερα το πρωί και θα τον συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ θα επιστρέψει στην Κύπρο το ίδιο βράδυ.

Οι διαβουλεύσεις στην Νέα Υόρκη

Στο μεταξύ απομακρυσμένη θεωρούν διπλωματικές πηγές την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Κι αυτό γιατί, υποστηρίζουν, δεν φαίνεται να έχουν διαμορφωθεί ακόμη οι κατάλληλες συνθήκες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Το ίδιο Σαββατοκύριακο αναμένεται και ο κ. Ακιντζί.

Η συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών έχει διευθετηθεί για το πρωί της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου, ενώ την επομένη ο κ. Γκουτέρες θα δεχθεί τον Μουσταφά Ακιντζί.