Η Ε.Ε. για τις συνθήκες της εκτέλεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα

 
Η Ε.Ε. για τις συνθήκες της εκτέλεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ενημερώθηκε: 29/11/18 - 20:36

Στην ευρωβουλή έρχεται η υπόθεση της εκτέλεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις Βουλιαράτες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ομογενούς, Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από σφαίρες της αλβανικής αστυνομίας στις 28 Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία αποφάσισε να ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η παρέμβαση του ευρωκοινοβουλίου έγινε με πρωτοβουλία της σοσιαλιστικής ομάδας και τις υπογραφές του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και Knut Fleckenstein, Εισηγητή για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Κωνσταντίνου Κατσίφα

Οι δύο ευρωβουλευτές κατέθεσαν τροπολογία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία και ζητά την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του από τις Αλβανικές αρχές.

Κατσίφα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυρίου Ανδρουλάκη, η τροπολογία ενσωματώθηκε στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις Ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας, αναφέρεται στις συνθήκες θανάτου του στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου και σημειώνει πως «αναμένει από τις αλβανικές αρχές να διερευνήσουν και να διευκρινίσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής».

1

Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας αναφέρει:

20α. σημειώνει την ένταση που υπήρξε μετά από επεισόδιο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας με διπλή ιθαγένεια (αλβανική και ελληνική), ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας (RENEA) κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στους Βουλιαράτες, στις 28 Οκτωβρίου 2018· ζητεί αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και αναμένει από τις αλβανικές αρχές να διερευνήσουν και να διευκρινίσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής·

έδωσε ρεσιτάλ «αλυτρωτισμού» και προανήγγειλε δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας»,

«Ποιος τους γ@μ@ει τους ευρωβουλευτές»

Η παραπάνω είδηση που δημοσίευσε το himara.gr, αποτελεί σίγουρα μια θετική εξέλιξη, έστω και εάν ήρθε με αρκετή καθυστέρηση. Ωστόσο, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από τις Βρυξέλλες, από την πρόσφατη χυδαία επίθεση του Έντι Ράμα. Στην πρόσφατη επίσκεψη του ο Αλβανός Πρωθυπουργός στο Κόσοβο, με την ένωση της χώρας του με το Κοσσυφοπέδιο. Μάλιστα, ο Έντι Ράμα, δεν δίστασε προκαλέσει την Ευρωπαική Ένωση, λέγοντας στην ομιλία του: , για τυχόν ευρωπαικές αντιδράσεις στα σχέδια του «μεγαλοιδεατισμού» που προβάλει ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Επίσης, αναμένουμε με ενδιαφέρον, να δούμε εάν θα υπάρξουν αντιδράσεις για τις καταγγελίες περί διαφθοράς του πολιτικού συστήματος της γείτονος και περί εναγκαλισμού πολλών βουλευτών (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) με εμπόρους ναρκωτικών και την μετατροπή της χώρας όχι σε... «Μεγάλη Αλβανία» αλλά σε... «Μεγάλη Χασισοφυτεία». Κάτι που ουσιαστικά είναι «κοινό μυστικό» στην Γηραιά Ήπειρο.

τον Έντι Ράμα, να έχει μετατραπεί σε «αχυράνθρωπο» του Ταγίπ Ερντογάν

Τέλος, καλό θα είναι να εξεταστούν οι καταγγελίες που θέλουν , με στόχο την δημιουργία εντάσεων στα Βαλκάνια και την απομάκρυνση κρατών της περιοχής, από τα ευρωπαικά ιδεώδη και την ένταξη τους στην Ε.Ε., προκειμένου να «πρόσδεθούν» τους στο νεοθωμανικό άρμα, του Τούρκου προέδρου.