Επανήλθε στο δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» ο Ακάρ με απειλές

 
Επανήλθε στο δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» ο Ακάρ με απειλές

Ενημερώθηκε: 01/01/19 - 12:58

Επανήλθε, στα περί «γαλάζιας πατρίδας», με νέες προκλητικές δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η Άγκυρα δεν θα κάνει καμία υποχώρηση σε ό,τι θεωρεί δικό της.

«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και τα συμφέροντα μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», είπε ο κ. Ακάρ, επιμένοντας στη ρητορική αξιώσεων την Άγκυρας στην Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο Πέλαγος.

Κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μονάδες που είναι τοποθετημένες στα σύνορα με την Συρία ο κ. Ακάρ επισήμανε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι δυνατές και παντού και θα αντιδράσουν σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης των τουρκικών συμφερόντων ή διεκδικήσεων.

«Αν όμως κάποιοι κάνουν διαφορετικούς υπολογισμούς, κάνουν λάθος δεν υποχωρούμε και δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο», είπε.

Ο κ. Ακάρ έχει κάνει πολλές αναφορές σε «γαλάζια πατρίδα» τους τελευταίους μήνες.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Άγκυρα έχει αποδείξει την αποφασιστικότητά της όσον αφορά την προάσπιση των συμφερόντων της στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο.