«Επιχείρηση Αττίλα» στη Συρία ζητά τουρκική εφημερίδα από τον Ερντογάν

 
«Επιχείρηση Αττίλα» στη Συρία ζητά τουρκική εφημερίδα από τον Ερντογάν

Ενημερώθηκε: 15/01/19 - 02:26

Μια νέα επιχείρηση «Αττίλα», αυτή τη φορά στην Συρία, ζητά να γίνει η εφημερίδα του καθεστώτος Ερντογάν, Yeni Safak. «Περίπου 80.000 στρατιώτες των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας στο Μανμπίτζ της Συρίας και ανατολικά των περιοχών του Ευφράτη μετά από την επιτυχημένη τουρκική ανάπτυξη στην Κύπρο το 1974» γράφει η εφημερίδα.

Συρία

Βέβαια η επιχείρηση αυτή συνεχώς αναβάλλεται. Γι' αυτό και η τουρκική εφημερίδα συνδέει στο άρθρο της την επιχείρηση στη με την «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο» ,όπως αναφέρει προκλητικά τον «Αττίλα» στην Κύπρο το 1974.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak η επιχείρηση στη Συρία, θα είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία του τουρκικού κράτους και θα διευθύνεται από το στρατηγείο που θα στηθεί στη Σανλιούρφα και το Κιλίς. Οι στρατιωτικές μονάδες θα επιτεθούν ταυτόχρονα από δέκα σημεία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι προετοιμασίες για την επιχείρηση έχουν ολοκληρωθεί και οι λεπτομέρειές της άρχισαν να ξεκαθαρίζουν έπειτα από την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέν, του Αρχηγού Ξηράς Ουμίτ Ντουντάρ και του αρχηγού της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν προχθές στη γραμμή του μετώπου.

Στην επιχείρηση θα συμμετάσχει μια δύναμη 80 χιλιάδων ανδρών (δηλαδή διπλάσιος αριθμός από τον αριθμό των Τούρκων που είχαν εισβάλλει στην Κύπρο το 1974) και στόχος είναι να εξολοθρευθούν πλήρως οι «τρομοκρατικές», όπως τις αποκαλούν οι Τούρκοι, οργανώσεις των Κούρδων μαχητών του YPG/PYG. Οι μονάδες θα μπορούν 10 χιλιόμετρα εντός της Συρίας σε πρώτο στάδιο και σε δεύτερο στάδιο προχωρήσουν άλλα δέκα χιλιόμετρα.

Η Yeni Safak σχολιάζει ότι η επιχείρηση, η οποία είναι θέμα χρόνου προκαλεί πανικό στο ΡΚΚ και τους συνεργάτες τους. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι εργοστάσια και επιχειρήσεις γνωστά για τη στήριξή τους στο ΡΚΚ άρχισαν να μεταφέρονται στη Ράκκα ή το Βόρειο Ιράκ.

Αεροπορική επιδρομή-απάντηση στον Τραμπ, στη Συρία, ζητά Τούρκος απόστρατος στρατηγός

Η Άγκυρα πρέπει να απαντήσει δυναμικά στις απειλές του αμερικανικού προέδρου ζητά ο απόστρατος Τούρκος στρατηγός Φαχρί Ερενέλ.

«Αν δούμε τα γεγονότα των τελευταίων 30 ημερών, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι οι Η.Π.Α. προσπαθούν να δημιουργήσει τετελεσμένα περιοχή», υποστηρίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραμπ απειλεί να καταστρέψει οικονομικά την Τουρκία αν επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας

«Η Τουρκία πρέπει σίγουρα να απαντήσει στις δηλώσεις του Τραμπ στο πεδίο της μάχης. Ίσως με μια αιφνιδιαστική αεροπορική επίθεση», δήλωσε ο Ερενέλ.

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν απειλούν ο ένας τον άλλον», πρόσθεσε στο Twitter.