Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στην συζήτηση για τον εκλογικό νόμο (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Οι ομιλίες των αρχηγών της αντιπολίτευσης στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ενημερώθηκε: 22/07/16 - 00:31

Η Χρυσή αυγή δεν θα ψηφίσει τον εκλογικό νόμο, δήλωσε, ο Νίκος Μιχαλολιάκος πριν αποχωρήσει από τη Βουλή, ενώ απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Μη μιλάτε για έκφραση λαϊκής θέλησης. Ένα ανατολίτικο παζάρι είναι αυτό και εμείς δεν θα συμμετάσχουμε.

Εμείς καταθέσαμε πρόταση για μείωση από 300 σε 200 βουλευτές αλλά ούτε το είδατε" δήλωσε και προσέθεσε "Αν ψηφίζαμε τον εκλογικό νόμο θα έβγαινε η ΝΔ και θα έλεγε ότι είμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν ψηφίσουμε θα πουν ότι είμαστε ουρά της ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ουρά κανενός. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν την ίδια πολιτική, του μνημονίου".

Τα βασικά αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Μιχαλολιάκου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ

Ο Βασίλης Λεβέντης καταφέρθηκε κυρίως ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και στην πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας μεταξύ άλλων:

"Η Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ θα τιμωρηθεί γιατί θα δώσει τη νίκη στη Δεξιά. Εκτός αν έχετε κανονίσει να πάτε μαζί τους". Και συνέχισε:

"Με την απλή αναλογική δεν θα έχουμε ακυβερνησία. Απλά δεν θα έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Γι αυτό πρέπει να ψηφίσουμε την απλή αναλογική."

Τι είπε ο Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή

Με τον κ. Λεβέντη όμως είχε έντονη αντιπαράθεση ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος χαρακτήρισε "γραφικό" τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, με τον κ. Λεβέντη να απαντά οργισμένος.

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Αν και ο Πάνος Καμμένος στήριξε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον νόμο για την απλή αναλογική, λέγοντας πως ""Είναι σημαντικό να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι ο βουλευτής σε αυτή την αίθουσα εκφράζει τον πολίτη. Και αυτός είναι ο δρόμος της απλής αναλογικής.", εντούτοις ξεκίνησε την ομιλία του επικεντρώνοντας την αναφορά του στο ότι η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στην πιο ενδιαφέρουσα θέση της από τον πόλεμο και μετά".

Καμμένος: "Η Ελλάδα σήμερα γεωπολιτικά είναι η μόνη δύναμη σταθερότητας"

"Το βράδυ της Τετάρτης πήραμε ένα μήνυμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα κάλεσμα να ανατρέψουμε το παλιό πολιτικό σύστημα. Η προθεσμία εκπνέει σε λίγο και θα δώσω μια απάντηση. Είναι απορίας άξιο όμως πως ένα κόμμα που κυβερνά με ένα μη προοδευτικό κόμμα ανακάλυψε τώρα το προοδευτικό". Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι, ο οποίος υπογράμμισε:

"Προτιμάτε την ακυβερνησία από μία κυβέρνηση των αντιπάλων σας".

Γιατί ο Θεοδωράκης υποστήριξε πως προτιμάται μια ακυβερνησία από μία κυβέρνηση των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΚΕ υπερψηφίζει την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17 και καταψηφίζει των πλαφόν του 3%" δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Σύριζα θεωρεί τον εκλογικό νόμο που προτείνει καταλύτη για συνεργασία με τα κόμματα. Όλα αυτά, βέβαια, για να μεταφράζεται ευκολότερα σε ανοχή η πολιτική που τσακίζει το λαό" υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ζήτησε την απλή αναλογική με κατάργηση και του μπόνους και του πλαφόν του 3%.

Η ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε:

"Φέρνετε την απλή αναλογική ως αριστερό φερετζέ στις πολιτικές που εφαρμόζετε και αυτό από μόνο του σας καθιστά επικίνδυνους".

Αυτή η κυβέρνηση είναι λάθος πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται στο μεταίχμιο και δυστυχώς έχει την ατυχία να έχει στο τιμόνι της την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

"Μην αναζητάμε σε μας συνενόχους για τα τερτίπια σας" δήλωσε η Φώφη Γεννηματά δηλώντας την αντίθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης.

Η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση