Μήνυμα φιλίας Ακάρ στην Ελλάδα: Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

 
Μήνυμα φιλίας Ακάρ στην Ελλάδα: Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

Ενημερώθηκε: 05/03/19 - 11:05

Χούλουσι Ακάρ

Μήνυμα φιλίας στέλνει ο Ακάρ στην Ελλάδα, εν μέσω «Γαλάζιας Πατρίδας», σε μία προσπάθεια να εμφανιστεί πιο διαλλακτικός. «Καταβάλλουμε προσπάθειες για τη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων με την Ελλάδα ενισχύοντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, , κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

Και συνέχισε: «Με τις συναντήσεις μας με τους ομολόγους μας, με τις επιτροπές που κάνουν συναντήσεις εργαζόμαστε για να φτάσουν οι σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ»

Ωστόσο, επανέλαβε την πάγια θέση της Τουρκίας, ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και την Μεσόγειο: «βέβαια στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

 Οι Τούρκοι «προβάρουν» απόβαση κομάντος σε νησί του Αιγαίου

Με αποβατικά πλοία, κομάντο των ειδικών δυνάμεων και τις «ευλογίες» του προέδρου Ερντογάν -ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα στρατεύματα για να ευχηθεί καλή επιτυχία- συνεχίζεται η δαιδαλώδης πολεμική άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα».

Οι Τούρκοι δείχνουν να ανεβάζουν το «θερμόμετρο» της έντασης καθώς το σενάριο των ασκήσεων της Τρίτης αφορούν σε απόβαση σε νησί του Αιγαίου.

Από τα ξημερώματα, όπως μετέδωσε το Open TV, το πολεμικό πλοίο Bayraktar (Σημαιοφόρος) κατέφθασε στον κόλπο της Σμύρνης και πλησίασε τη νησίδα «Χεκιμλί», προσομοιάζοντας επίθεση σε εχθρικό νησί.

Ταυτόχρονα, πλοία – ναρκαλιευτές «χτένιζαν» τη γύρω θάλασσα για τυχόν νάρκες προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για την απόβαση.

Εν τέλει, από το Bayraktar αποσπάστηκαν φουσκωτά σκάφη με κομάντος υποβρύχιων καταστροφών οι οποίοι επιχείρησαν να καταλάβουν την εχθρική νήσο.