Πούτιν ξελασπώνει Ερντογάν: Θα δώσουμε τους S-400 και άλλα όπλα στην Τουρκία

 
Το γάντι στον Ντόναλντ Τραμπ για τα οπλικά συστήματα πέταξε ξεκάθαρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ενημερώθηκε: 08/04/19 - 19:02

Το γάντι στον Ντόναλντ Τραμπ πέταξε ξεκάθαρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Δευτέρα (8/4).

Ερντογάν

Ο έφτασε εν μέσω εξελίξεων δυσμενών γι αυτόν στη Μόσχα, για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση των ρωσοτουρκικών σχέσεων και όχι μόνο...Σίγουρα ωστόσο για άλλους λόγους, τον ξελάσπωσε κυριολεκτικά ο Πούτιν.

"Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν και άλλα σχέδια για την αγοραπωλησία οπλισμού, εκτός από τη συμφωνία του αεροπορικού αμυντικού συστήματος S-400", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας κατά την έναρξη συνάντησης του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας, μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πούτιν τόνισε ότι η ολοκλήρωση της σύμβασης ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραλαβή των ρωσικών S-400 από την Τουρκία είναι σήμερα η πρώτη προτεραιότητα όσον αφορά τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

“Υπάρχουν σοβαρά καθήκοντα που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας όσον αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα. Πρώτα απ ‘όλα, μιλάμε για την ολοκλήρωση της σύμβασης για την παροχή στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων Triumf S-400” δήλωσε ο Πούτιν.

“Υπάρχουν άλλα πολλά υποσχόμενα σχέδια στην ημερήσια διάταξη που σχετίζονται με την προσφορά σύγχρονων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία”, πρόσθεσε ο Πούτιν, χωρίς να διευκρινίσει τι μπορεί να είναι αυτά.