Πανιώνιος: Δεν παίρνει άδεια για το νέο πρωτάθλημα!

 
Πανιώνιος: Δεν παίρνει άδεια για το νέο πρωτάθλημα!

Ενημερώθηκε: 09/04/19 - 17:12

Η νίκη επί της ΑΕΛ το προηγούμενο Σάββατο εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του Πανιωνίου στη Super League. Μια χρονιά, με πολλά προβλήματα τόσο αγωνιστικά, όσο και διοικητικά (κόντρα οπαδών με διοίκηση) που έφερε την ομάδα στην δύσκολη θέση, να παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Όμως, η χρονιά που έρχεται αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη για τον «Ιστορικό». Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι «κυανέρυθροι» δεν θα εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Έτσι αναμένεται να υπάρξει τιμωρία αφαίρεσης 6 βαθμών από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, αλλά και περιορισμοί στις μεταγραφές. Ο Πανιώνιος δεν εξασφάλισε την άδεια, καθώς δεν κατάφερε να εισαχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στην Εφορία.

Το νομοσχέδιο ήταν προγραμματισμένο να κατατεθεί τον Δεκέμβριο του 2018, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του Πανιωνίου να παρουσιάσουν έναν ελλιπή φάκελο.

Οι επιπτώσεις είναι λίγο πολύ γνωστές, καθώς τις ίδιες αντιμετώπισε και το καλοκαίρι του 2018 ο Παναθηναϊκός. Οι «κυανέρυθροι» θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ θα έχουν το δικαίωμα απόκτησης ενός ποδοσφαιριστή (Έλληνα ή ξένου), άνω των 23 ετών και απεριόριστο αριθμό Ελλήνων κάτω των 23 ετών.

Παράλληλα, την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή που να έχει ξεπεράσει τα 23 έτη ενώ έχει δικαίωμα για απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών.

Στο μέτωπο των ανανεώσεων των συμβολαίων, ο Πανιώνιος θα μπορεί να κάνει 2 ανανεώσεις ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους χωρίς να υπάρχει χρονικός περιορισμός, ενώ απαγορεύεται στις ανανεώσεις αυτές αύξηση των αποδοχών τους.

Ο Πανιώνιος επιστρέφει σε μια κατάσταση που αντιμετώπισε για αρκετά χρόνια και πλέον καλείται να πορευτεί ενωμένος, προκειμένου να βγάλει εις πέρας ακόμα μια πολύ δύσκολη στιγμή στην ιστορία του.