Δε λέει να κοπάσει η ταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ για τις αγκαλιές Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο

 
Δε λέει να κοπάσει η ταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ για τις αγκαλιές Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο

Ενημερώθηκε: 12/04/19 - 11:33

«Ε, όχι κι έτσι» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Αυγή» για τη συνάντηση Κουρουμπλή - Αμβρόσιου και δίνει και την εικόνα των εσωκομματικών αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

μητροπολίτης Καλαβρύτων

Στον κ.Κουρουμπλή καταλογίστηκε από στελέχη του κόμματος ότι «ψαρεύει» ψήφους από τη δεξαμενή των ακραίων και παράλληλα, με την κίνησή του να πλήττει το αφήγημα του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς, αφού ο θεωρείται ως κατ εξοχήν εκφραστής ακραίων θέσεων.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για σκέψεις ακόμη και αποπομπής του κ. Κουρουμπλή, όμως εκτιμήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγαλύτερη ζημιά στην παρούσα φάση,

Πάνος Σκουρλέτης

Το τηλεφώνημα που έκανε ο γραμματέας του κόμματος στον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και νυν υποψήφιο ευρωβουλευτή, προερχόμενο από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, χθες το μεσημέρι, ήταν σε υψηλούς τόνους. Του ζητήθηκαν εξηγήσεις για το ραντεβού του με τον ακραίο ιεράρχη και αυτές που έδωσε δεν κρίθηκαν καθόλου πειστικές. Αφού το βασικό του επιχείρημα ήταν ότι «η Δημοκρατία είναι ανεκτική» και συνεπώς πρέπει να συγχωρεί...». Βέβαια κατέβασε από το twitter τις φωτογραφίες του με τον Αμβρόσιο, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Η περίπτωση Κουρουμπλή όμως έρχεται να προστεθεί και σε άλλες γκάφες που έγιναν με το ευρωψηφοδέλτιο και εξέθεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη ήταν η συμπερίληψη στην λίστα της Μυρσίνης Λοίζου, κόρης του Μάνου Λοίζου, που αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο εισέπραττε παρανόμως την σύνταξη της μητέρας της, χρόνια αφότου εκείνη είχε αποβιώσει, αλλά είχε διακριθεί και σε αναρτήσεις υπέρ της τρομοκρατίας. Τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Πέτρου Κόκκαλη

Ακολούθησε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του που δημιούργησε αμηχανία στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν ανδρωθεί με το αφήγημα της διαπλοκής, και στο τέλος ήρθε και η ανακοίνωση του Παναγιώτη Λάμπρου, που μπορεί να ικανοποίησε τον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενόχλησε τους μετριοπαθείς, και σίγουρα τους συνεργαζόμενους της κεντροαριστεράς με το κυβερνών κόμμα, μιας και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται και η επίθεση από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή, αλλά και την Εφημερίδα των Συντακτών να βάλλουν κατά του πρώην υπουργού και υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αυγή στο πρωτοσέλιδό της γράφει «Ε, όχι κι έτσι», έχοντας ρεπορτάζ για το περιστατικό και τις αντιδράσεις, αλλά και άρθρο όπου κρίνει την επιλογή του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην ίδια γραμμή και η «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου φιλοξενεί ρεπορτάζ με τίτλο «χέρι χέρι με τον κήρυκα του μίσους». Ο χτεσινός τίτλος του έτερου φιλοκυβερνητικού μέσου ήταν: «Ντροπή! Ο Κουρουμπλής «υποκλίθηκε» στον Αμβρόσιο για μια χούφτα ψήφους»

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αδειάζουν με τοποθετήσεις του τον πρώην υπουργό. 

Η Αννέτα Καββαδία, έγραψε στο Twitter: «Όταν ο πρωθυπουργός ζητά ξεκάθαρα"να ξαναγυρίσει η ΧΑ εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας", όταν δίνουμε μάχες–εντός και εκτός συνόρων–απέναντι στο φασισμό, εσύ στέκεσαι δίπλα στον ρατσιστή, χουντικό, δηλωμένο ΧΑυγίτη Αμβρόσιο;; Τουλάχιστον, όχι στο όνομά μας…»

Όταν ο πρωθυπουργός ζητά ξεκάθαρα"να ξαναγυρίσει η ΧΑ εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας", όταν δίνουμε μάχες–εντός και εκτός συνόρων–απέναντι στο φασισμό, εσύ στέκεσαι δίπλα στον ρατσιστή, χουντικό, δηλωμένο ΧΑυγίτη Αμβρόσιο;; Τουλάχιστον, όχι στο όνομά μας…

April 11, 2019

«Με τον κ. Αβροσιο μας χωρίζει μια Χρυσή Αυγή χάος. Και τον ίδιο από εμάς λεωφόροι ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, σοσιαλιστικού και κομμουνιστικού κινήματος για τα δικαιώματα, αλλα μεγάλα κινήματα, αριστερά και μη, για τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων», αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, όπως γράφει η «Αυγή».

Εξόργισε τον Δανέλλη η συνάντηση Κουρουμπλή - Αμβρόσιου

Η υπόθεση Κουρουμπλή-Αμβρόσιου προκάλεσε αμέσως πολλές και οργισμένες αντιδράσεις. Η Έλενα Άκριτα έγραψε ένα οργισμένο σχόλιο στο Facebook κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σωπαίνει και εξευτελίζεται, ενώ ειρωνικά σχολίασαν τη συνάντηση Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης που ευχήθηκε να υπάρξει συνάντηση Κουρουμπλή και με τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο..