One Channel: Πήρε την άδεια το κανάλι του Μαρινάκη - Πότε θα εκπέμψει

 
One Channel: Πήρε την άδεια το κανάλι του Μαρινάκη - Πότε θα εκπέμψει

Ενημερώθηκε: 14/06/19 - 14:06

One channel: Ομόφωνα το ΕΣΡ έκανε δεκτή την αίτηση της ‘Αλτερ Εγκο ΜΜΕ για την χορήγηση άδειας εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης.

Σύμφωνα με τις typologies απομένει το διάστημα των 15 ημερών κατά το οποίο μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις από τυχόν ενδιαφερόμενους για την απόφαση του ΕΣΡ και η πληρωμή της πρώτης δόσης των 3,5 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει να μεταδίδει και επίγειο σήμα σε όλη τη χώρα.

Από την απόφαση του ΕΣΡ προκύπτει πως “οι μετοχές της αιτούσης είναι πλήρως ονομαστικοποιημένες και ανήκουν σε ένα φυσικό πρόσωπο” και πως “από το σύνολο του φακέλου δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι το φυσικό πρόσωπο που ελέγχει οικονομικά την εταιρεία, με την ιδιότητα του αποκλειστικού μετόχου της, δεν είναι το ίδιο πραγματικός δικαιούχος των σχετικών κεφαλαίων, ήτοι ότι καλύπτεται από αυτό άλλο πρόσωπο”.

esr
2

Ακόμη κρίνεται πως “δεν προκύπτουν, επίσης, ενδείξεις ότι τα οικονομικά μέσα που συγκροτούν το μετοχικό κεφάλαιο και την καθαρή θέση της αιτούσης είναι προϊόν μη νόμιμης δραστηριότητας, τουλάχιστον υπό την έννοια του άρθρου 6 παρ. 3 εδάφιο 3 του Ν. 4339/2015” . Κατά την “προσκομιζόμενη έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, στις 31.12.2018 το μετοχικό κεφάλαιο της αιτούσης εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 23.587.500 Ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της στο ποσό των 14.061.417,60 Ευρώ.”. Με αυτά τα δεδομένα το ΕΣΡ καταλήγει πως ” η αιτούσα πληροί όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που ορίζονται στα άρθρα 3 έως και 15 του Ν. 4339/2014 και την Προκήρυξη 1/2019 του ΕΣΡ για να ανακηρυχθεί προσωρινός δικαιούχος για μία από τις προκηρυχθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου, κατά τα ειδικότερα αναλυόμενα στις εκθέσεις των Εισηγητών Ειδικών Επιστημόνων”.