Διαβεβαιώσεις της Αθήνας στη Μόσχα ότι τα ρωσικά πλοία θα συνεχίσουν να ελλιμενίζονται στην Ελλάδα

 
Διαβεβαιώσεις της Αθήνας στη Μόσχα ότι τα ρωσικά πλοία θα συνεχίσουν να ελλιμενίζονται στην Ελλάδα

Ενημερώθηκε: 04/07/19 - 03:35

Διαβεβαιώσεις στη Μόσχα έδωσε η Αθηνα ότι τα ρωσικά πλοία θα συνεχίσουν να ελλιμενίζονται στην Ελλάδα, παρά την πρόσφατη υπερψήφιση του αμερικανικού νομοσχεδίου για την αναμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσογείο.

ιστοσελίδα Sputnik

Η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να απαγορεύσει τον ελλιμενισμό των ρωσικών πλοίων, δήλωσε πηγή της ελληνικής κυβέρνησης, μιλώντας στην , στον απόηχο της πρόσφατης υπερψήφισης του νομοσχεδίου East Med Act.

«Δεν θα επηρεάσει τον ελλιμενισμό των ρωσικών πλοίων στην Ελλάδα. Αυτό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση» διαμήνυσε, χαρακτηριστικά.

Και οι Κύπριοι

Λευκωσία

Παρόμοιες διευκρινίσεις έδωσε και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η θα συνεχίσει να παρέχει ελλιμενισμό σε ρωσικά πλοία, παρά το αμερικανικό σχέδιο νόμου.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αναγκάσει την Κύπρο να σταματήσει την παροχή λιμενικών εγκαταστάσεων σε ρωσικά ή άλλα πλοία» ανέφερε ο Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «CYBC».

Τον περασμένο Απρίλιο, οι Αμερικανοί Γερουσιαστές, Μαρκ Ρούμπιο και Μπομπ Μενέντεζ εισήγαγαν στη Γερουσία νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μεταξύ άλλων, το επίμαχο νομοσχέδιο προέβλεπε την άρση του αμερικανικού εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Κύπρο.

Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας

Η υπερψήφισε το νομοσχέδιο στις 25 Ιουνίου, καλώντας την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ να μην επιτρέπουν τον ελλιμενισμό ρωσικών πλοίων.