Στον εισαγγελέα οι 26 εισβολείς στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

 
Στον εισαγγελέα οι 26 εισβολείς στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Ενημερώθηκε: 01/08/16 - 11:06

Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα Δευτέρα πρώτη Αυγούστου οι 26 συλληφθέντες, οι οποίοι εισέβαλαν το πρωί της Κυριακής στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στην πόλη. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για το πλημμέλημα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για 19 γυναίκες και επτά άνδρες, νεαρής ηλικίας από τους οποίους οι είναι 17 Έλληνες και οι εννέα αλλοδαποί, από Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Ην. Βασίλειο και Μαρόκο.

Το περιστατικό της εισβολής φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με την κατεδάφιση του παλιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Γρ. Λαμπράκη, το οποίο ανήκει στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ήταν ένα από τα τρία οικήματα, όπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης (τα άλλα δύο ήταν το «Μανδαλίδειο» Μέγαρο του ΑΠΘ και μία 8όροφη ιδιωτική οικοδομή επί της οδού Καρόλου Ντηλ 34).

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής, ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στον ιερό ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση και μάλιστα ένας από τους νεαρούς έσπρωξε και έριξε έναν ιερέα πάνω στα στασίδια.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε όλο το περιστατικό εδ

ώ.

Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή του.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 26 προσαγωγές οι οποίες αργότερα μετατράπηκαν όλες σε συλλήψεις και σήμερα Δευτέρα οδηγήθηκαν πριν λίγη ώρα στον εισαγγελέα. Κατηγορούνται για διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους 26 συλληφθέντες έχει προγραμματιστεί στις 10 το πρωί συγκέντρωση, στο τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), το οποίο τελεί υπό κατάληψη. Οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να κατευθυνθούν με πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εισβολή αναρχικών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης - Χτύπησαν ιερέα – Δείτε video και φωτογραφίες

Σε εξέλιξη εισβολή αντιξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης - Διέκοψαν τη λειτουργία!