Φωτιά τώρα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λουτράκι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 
Φωτιά τώρα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λουτράκι

Ενημερώθηκε: 14/09/19 - 19:26

Φωτιά τώρα: Δύσκολη μάχη δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης - οι οποίες την τελευταία ώρα ενισχύθηκαν - για την αντιμετώπιση της φωτιάς που ξέσπασε πριν λίγο στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου και βόρεια του νεκροταφείου της πόλης.

Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Λοουτρακίου-Περαχώρας, εκκενώθηκαν, πριν από λίγο, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στα γύρω χωριά σημειώνονται διακοπές ρεύματος, ενώ έχει κλείσει ο περιφερειακός του Λουτρακίου.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 1 ελικόπτερο, 2 καναντέρ, 2PZL ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μια εστία βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, ωστόσο δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά κατευθύνεται προς το βουνό με τη βοήθεια ισχυρών βορείων ανέμων.

Φωτιά Λουτράκι

Οριοθετήθηκε η φωτιά στις Κεχριές 

Οριοθετήθηκε έγκαιρα η φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγο στις Κεχριές.

Στο περιστατικό επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και εναέρια μέσα. Ειδικότερα, κινητοποιήθηκαν άμεσα 20 πυροσβέστες , 10 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 καναντέρ. Αυτή την ώρα, στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας επιχειρούν 52 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 4 Ε/Π, 2 Α/Φ και 2 PZL.