Φωτιά τώρα: πυρκαγιές σε Πύργο, Πύλο και Μέγαρα - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

 
 Φωτιά τώρα: πυρκαγιές σε Πύργο, Πύλο και Μέγαρα - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Ενημερώθηκε: 15/09/19 - 09:26

Φωτιά τώρα: Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στον Πύργο, την Πύλο αλλά και τα Μέγαρα.

Η πυρκαγιά στην Ηλεία εκδηλώθηκε στην περιοχή Κορυφή Πύργου. Εκεί επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, που λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Κυριακής κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά. Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου- Νέστορος, στη Μεσσηνία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε στα Μέγαρα. Η πυρκαγιά εκεί εκδηλώθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 19:00 της Παρασκευής έως τις 19:00 του Σαββάτου εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 68 δασικές πυρκαγιές.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς και σήμερα, Κυριακή. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για έξι περιφέρειες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4). Συγκεκριμένα:

-- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

-- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

-- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)

-- Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

-- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

-- Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)