Χίος: Ολονύχτια επεισόδια - Μετανάστες έκαψαν αυτοκίνητα και σκηνές (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 
Χίος: Ολονύχτια επεισόδια - Μετανάστες έκαψαν αυτοκίνητα και σκηνές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 19/04/20 - 14:20

Χίος: Μια φήμη, ότι μια 47χρονη Ιρακινή πέθανε από κορονοϊό -η οποία αποδείχθηκε ότι δεν ίσχυε- έγινε η αφορμή να γίνουν ολονύχτια επεισόδια στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Κατεστραμμένα αυτοκίνητα, καμένες σκηνές και οικίσκοι, επίθεση με πέτρες εναντίον αστυνομικών είναι ο πρώτος απολογισμός των εκτεταμένων επεισοδίων που ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα του Μ.Σαββάτου.

Ήδη η ασατυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις μεταναστών που θεωρούνται υπεύθυνοι για τα επεισόδια και βρισκόμενοι πλέον αντιμέτωποι με βαριές ποινικές ευθύνες.

Πρόκειται για άτομα τα οποία θεωρούνται ως τα βασικά εμπλεκόμενα στα επεισόδια που κατέληξαν σε κάψιμο 2 αυτοκινήτων, μίας καντίνας, οικίσκων και σκηνών που βρίσκονταν έξω και περιμετρικά από τη ΒΙ.ΑΛ.

Ήδη το Υπουργείο Μετανάστευσης ζήτησε από την Αστυνομία να μην αρκεστεί σε αυτό τον αριθμό των συλλήψεων, προσπαθώντας να συνεχίσει την ταυτοποίηση όσων εμπλέκονται και συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα γεγονότα του Μεγάλου Σαββάτου.

«Δύσκολη νύκτα χθες στην ανοικτή δομή της ΒΙΑΛ, συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ και το προσωπικό για την επιβολή της τάξης. Θα αποδοθούν ευθύνες για τα επεισόδια», αναφέρει σε σχόλιο του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Αναφοτικά με την 47χρονη που μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο με εμπύρετο νόσημα, της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματος. Της έγινε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Το αποτέλεσμα της εξέτασης αυτής πάντως ήταν αρνητικό.

Χίος: Ολονύχτια επεισόδια - Μετανάστες έκαψαν αυτοκίνητα και σκηνές - Συμπλοκές με αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΠΗΓΗ: politischios.gr