Λαφαζάνης: “Ο Γεωργίου ήταν στέλεχος του ΔΝΤ και “φυτεύτηκε” από τον Παπανδρέου!”

 
Λαφαζάνης: “Ο Γεωργίου ήταν στέλεχος του ΔΝΤ και “φυτεύτηκε” από τον Παπανδρέου!”

Ενημερώθηκε: 25/08/16 - 10:05

"Άστραψε" και "βρόντηξε" ο επικεφαλής της Λαϊκής Αριστεράς Παναγιώτης Λαφαζάνης για την προκλητική παρέμβαση της Κομισιόν, υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου για την επίμαχη περίοδο που τοποθετήθηκε στην ΕΛΣΤΑΤ από την κυβέρνηση Παπανδρέου και εν συνεχεία η χώρα εισήλθε στην περιπέτεια των μνημονίων.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε:

''Είναι λογικό, αυτονόητο και αναμενόμενο η Κομισιόν, με απαράδεκτη και αντιθεσμική επέμβαση της, να στηρίζει τον Ανδρέα Γεωργίου. Και αυτό, γιατί ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν το στέλεχος του ΔΝΤ και ο δικός της άνθρωπος, που ''φυτεύτηκε'' από την κυβέρνηση του ΓΑΠ, με συναίνεση και της ΝΔ, στην ΕΛΣΤΑΤ, μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την τρόικα και όχι τα εύλογα και νόμιμα ελληνικά συμφέροντα.

Την τοποθέτηση αυτή του Ανδρέα Γεωργίου, ως γενικού ''δερβέναγα'' στην ΕΛΣΤΑΤ, είχα προσωπικά καταψηφίσει και καταγγείλει, τότε, στη Βουλή, αποδοκιμάζοντας το οξύμωρο της τοποθέτησης ενός υψηλόβαθμου στελέχους του ΔΝΤ ως επικεφαλής του νευραλγικού στατιστικού χώρου, με συνέπεια να εισπράξω την χλεύη από κοινού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο Ανδρέας Γεωργίου, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία στην ΕΛΣΤΑΤ, προσέφερε στο ''πιάτο'' την Ελλάδα στη Γερμανική ΕΕ και στο ΔΝΤ ως εξιλαστήριο θύμα και μνημονιακό πειραματόζωο στους σχεδιασμούς τους για τη γενικότερη κοινωνική εργασιακή κατεδάφιση της Ευρώπης.

Φυσικά, οι απαράγραπτες ευθύνες του Ανδρέα Γεωργίου, καθόλου δεν απαλλάσσουν από τις δικές της τεράστιες ευθύνες την κυβέρνηση Καραμανλή, τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και τις λογιστικές αλχημείες της.

Όπως τεράστιες είναι και οι ευθύνες της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδέχθηκε στην πράξη και συνεχίζει να πορεύεται στη στατιστική βάση δεδομένων που διαμόρφωσε ως απόλυτος άρχων ο Ανδρέας Γεωργίου και η οποία υποθήκευσε και συνεχίζει να υποθηκεύει τη χώρα, προσφέροντας διάτρητα άλλοθι στις εθελόδουλες κυβερνήσεις να συνεχίζουν τη μνημονιακή λεηλασία του τόπου.''

Σχετικά Θέματα:

Στο φουλ οι μηχανές για το "πλυντήριο Γεωργίου"

Τι απαντά ο Μιχελάκης στον Λευτέρη Αυγενάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαράδεκτη παρέμβαση Κομισιόν υπέρ Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Γεροβασίλη: Αντιφατική η παρέμβαση της Κομισιόν

Αφωνία από την ΝΔ και για το "Βήμα";

Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Ο Γεωργίου εκβιάζει την παρέμβαση των ισχυρών προστατών του στην ελληνική δικαιοσύνη

Στη γραμμή Σαμαρά η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου για την παραπομπή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!

Παππάς για παραπομπή Γεωργίου: «Ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος»

Τα tweet του Γιώργου Κουμουτσάκου για τον Α. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ

"Συνήγορος" του Γεωργίου το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραπομπή

Ο Γεωργίου δεν είναι μόνος, είναι... Μάνος

Παραπέμπεται και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009