«Άδειασε» η Κομισιόν σύμβουλο του Μπορέλ για την αναφορά της για «μάτσο πολιτικές» Ελλάδος-Τουρκίας

 
«Άδειασε» η Κομισιόν σύμβουλο του Μπορέλ για την αναφορά της για «μάτσο πολιτικές» Ελλάδος-Τουρκίας

Ενημερώθηκε: 03/09/20 - 16:14

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις συμβούλου του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, ότι Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις «μάτσο πολιτικές» για την επίλυση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Κομισιόν «άδειασε», ουσιαστικά, την ειδική σύμβουλο του Μπορέλ, Νάταλι Τότσι. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, έσπευσε να δηλώσει ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις που δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις της ΕΕ για Ελλάδα και Τουρκία.

«Οι απόψεις και οι θέσεις που μεταφέρονται από τον Ύπατο Εκπρόσωπο σχηματίζονται στις συζητήσεις με τα κράτη-μέλη» τόνισε ο Πίτερ Στάνο.

«Η κυρία Τότσι δεν χαράζει πολιτική για την ΕΕ, είναι ειδική σύμβουλος, μεταξύ άλλων ευθυνών που έχει, και οι παρατηρήσεις της είναι προσωπικές και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της ΕΕ, δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η φράση που έβαλε «φωτιά» και δημοσιοποιήθηκε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter η Νάταλι Τότσι ήταν:

«Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι παλιά διαμάχη για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν η Ελλάδα και η Τουρκία κάνουν στην άκρη τις μάτσο πολιτικές και ανακαλύψουν ξανά το πνεύμα της διπλωματίας του σεισμού του '99».

@ConvSix

@michaeltanchum

https://t.co/bqh8tOaGxi

The East-Med situation isn't new. It’s an old conflict about sovereignty & security between Greece, Turkey & Cyprus. It can be resolved only if G & T set aside macho politics & rediscover earthquake diplomacy spirit of 99
My w/

September 1, 2020