Ρέθυμνο: Ένοχος κρίθηκε ο ιερέας για το κήρυγμα κατά της μάσκας

 
Ρέθυμνο: Ένοχος κρίθηκε ο ιερέας για το κήρυγμα κατά της μάσκας

Ενημερώθηκε: 18/09/20 - 16:48

Ένοχος κρίθηκε ο ιερέας στο Ρέθυμνο, που κατηγορείται για κήρυγμα κατά της μάσκας σε σχολείο της πόλης. Του επιβλήθηκε ποινή 9 μηνών με 3ετή αναστολή. Έχει ήδη καταθέσει έφεση.

Ο ιερέας εμφανίστηκε αμετανόητος στην απολογία του. Απευθύνθηκε προς την έδρα και απείλησε να προβεί τη Δευτέρα σε μηνύσεις, χαρακτηρίζοντας τους δικαστικού λειτουργούς δοσίλογους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: "δεν απολογούμαι, δεν έχω τύψεις και ενοχές αλλά έκανα το καθήκον μου. Δε μου δώσατε το δικαίωμα να δικαστώ με δικηγόρο και βασικό μάρτυρα. Μου είπε ο δικηγόρος μου να μην απολογηθώ. Κύριε πρόεδρε σας συμπαθώ γιατί φαίνεστε καλός άνθρωπος από το πρόσωπο. Αυτό όμως που κάνετε είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Θα προβούμε σε μηνύσεις, ζητώ αναβολή της δίκης…".

Η Εισαγγελέας, απαντώντας κατά την αγόρευσή της στην απειλή για μηνύσεις, τόνισε ότι το δικαστήριο δεν φοβάται και ότι οι δικαστές ασκούν τα καθήκοντά τους με βάση το νόμο.

Ο κατηγορούμενος μπήκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου χωρίς μάσκα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Έδρας να του ζητήσει να τη φορέσει.

Ο ιερέας αρνήθηκε αναφέροντας ότι αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα. Ο πρόεδρος του είπε ότι θα του επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Στο πλευρό του ιερέα στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μοναχοί και υποστηρικτές. Μάρτυρες κατηγορίας ήταν νηπιαγωγοί του σχολείου, αλλά και γονείς. Ο ιερέας ζήτησε αναβολή, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ