Η H&M κλείνει 250 καταστήματα παγκοσμίως

 
Η H&M κλείνει 250 καταστήματα παγκοσμίως

Ενημερώθηκε: 01/10/20 - 19:44

Περίπου 250 καταστήματα παγκοσμίως πρόκειται να κλείσουν από την εταιρεία H&M μέχρι το 2021. Η πολυεθνική προχωρά σε ενίσχυση των αγορών μέσω διαδικτύου, γεγονός που την οδηγεί στο κλείσιμο καταστημάτων.

Η κρίση του κορονοϊού, όπως αναφέρει η εταιρεία, προσελκύει περισσότερους πελάτες μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε πτώση στα έσοδα του τρίτου τριμήνου, μικρότερη από την αναμενόμενη.

Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια, η εταιρεία H&M έκλεισε περισσότερα καταστήματα και άνοιξε λιγότερα, καθώς προσαρμόζεται στις νέες αλλαγές των online καταναλωτών. Σε παλιότερη δήλωσή της, η εταιρεία είχε επισημάνει ότι ο αριθμός των καταστημάτων θα αρχίσει να μειώνεται ήδη από φέτος.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Helena Helmersson πρόσθεσε μάλιστα: "Αν και οι προκλήσεις δεν έχουν τελειώσει, πιστεύουμε ό,τι το χειρότερο βρίσκεται πίσω μας και είμαστε σε θέση να βγούμε από την κρίση πιο δυνατοί". Από την άλλη, και οι ανταγωνιστές της έχουν, επίσης, σημειώσει ανάκαμψη, με τον ηγέτη της αγοράς, Inditex, τον ιδιοκτήτη της Zara δηλαδή, να κάνει λόγο για επιστροφή στα κέρδη το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου. Αναλυτές της JPM, ανέφεραν: "Συνολικά, το τρίτο τρίμηνο είναι καλύτερο τρίμηνο από το αναμενόμενο και πιστεύουμε ότι η H&M συνέχισε καλά υπό τις παρούσες συνθήκες".

Η H&M αριθμεί 3 καταστήματα στην Αθήνα, στο κέντρο της πόλης και δεκάδες στην υπόλοιπη Ελλαδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ