Κυρ. Μητσοτάκης: Θα γίνουν τεστ σε μαθητές για να δούμε αν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία

 
Κυρ. Μητσοτάκης: Θα γίνουν τεστ σε μαθητές για να δούμε αν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία

Ενημερώθηκε: 12/11/20 - 20:27

«Μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας και τώρα πρέπει να κρατηθούμε όλοι όρθιοι, ώστε όταν έρθει το εμβόλιο να βγούμε από την κρίση. Δεν βαδίζουμε χωρίς κατεύθυνση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναφορικά με τα τεστ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν δειγματοληπτικά τεστ σε μαθητές προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει η δυνατότητα ανοίγματος των σχολείων στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε δίκιο και στις επισημάνσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στα σχολεία λέγοντας ότι η κυβέρνηση δρομολογεί ένα πρόγραμμα υποστήριξης με χορήγηση 40000 λάπτοπ, το οποίο στόχος είναι να φτάσει ως τον Φεβρουάριο του 2021 στα 90000. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας ο στόχος αυτός να υλοποιηθεί νωρίτερα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα ζητήσει από τα κόμματα να υποδείξουν συνομιλητή του υπουργείου Υγείας για την επιτροπή εμβολιασμών, προκειμένου να «δούμε πώς θα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό πληθυσμού». «Το πρώτο εμβόλιο για να διατεθεί χρειάζεται περίπλοκη αλυσίδα διανομής. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις από κόμματα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ