Καιρός: Πνίγεται η Καλαμάτα - Τρεις νεκροί και μία αγνοούμενη (Φωτό - Βίντεο)

 
Καιρός: Πνίγεται η Καλαμάτα - Τρεις νεκροί και μία αγνοούμενη (Φωτό - Βίντεο)

Ενημερώθηκε: 07/09/16 - 11:47

Πνίγηκε η Καλαμάτα όπου θρηνούμε τρεις νεκρούς. Βρέχη ασταμάτηατ από χτες, ενώ στις 4 τα χαράματα και για μία ώρα έριξε 140 χιλιοστά νερού. Εφτά χωριά στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου είναι αποκλεισμένα

Στο Πήδημα Μεσσηνίας, μία 63χρονη ανάπηρη γυναίκα που ζούσε μόνη σε υπόγειο διαμέρισμα, κυριολεκτικά πνίγηκε αβοήθητη μέσα στο ίδιο της το σπίτι!

Το ίδιο συνέβη και με μία 79χρονη γυναίκα επίσης σε υπόγειο σπίτι μέσα στην πόλη της Καλαμάτα, που επίσης δεν κατάφερε να βγει από το διαμέρισμά της και πνίγηκε μέσα σε αυτό!
Το τρίτο μέχρι στιγμής θύμα, είναι ένας 90χρονος, όπου και αυτός βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Θουρία Μεσσηνίας, ο οποίος ενδεχομένως να πέθανε από τον φόβο του, καθώς το σπίτι είχε νερά αλλά όχι σε τέτοιο ύψος που η στάθμη να απειλούσε άμεσα τη ζωή του...

Όταν έφτασαν εκεί οι πυροσβέστες ήταν ήδη αργά για την άτυχη γυναίκα που την απεγκλώβισαν νεκρή. Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι και για άλλα θύματα στην περιοχή της Μεσσηνίας που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα από την Πυροσβεστική, ενώ στην Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό μίας γυναίκας που αγνοείται και βρέθηκε μόνο το αυτοκίνητό της στη Μηχανιώνα χωρίς εκείνη. Τις Αρχές ενημέρωσε ο σύζυγος της αγνοούμενης γυναίκας.

Κυριολεκτικά άνοιξαν οι ουρανοί, τη νύχτα, στην περιοχή και προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα και καταστροφές σε πολλά σημεία του νομού. Πλημμυρισμένοι δρόμοι, αυτοκίνητα παρασυρμένα, ακόμα και μέσα στη θάλασσα, κατολισθήσεις και διακοπή της κυκλοφορίας είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί σήμερα το πρωί από τη θεομηνία.

Στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασέρνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια, ενώ οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, είναι αναρίθμητες.
Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως - Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.

Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον 'Αγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων.

Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης, ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί και στη Λακωνία με το σοβαρότερο να εστιάζεται στην εθνική οδό Σπάρτης-Γυθείου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 24 μέχρι το 26 χιλιόμετρο λόγω συσσώρευσης υδάτων και η κυκλοφορία για Γύθειο γίνεται μέσω Σκάλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: Αγνοείται γυναίκα στη Ν. Μηχανιώνα – Απεγκλωβίστηκαν 24 οδηγοί στην Αγία Τριάδα!

UNICEF: Σχεδόν 50 εκατομμύρια παιδιά «ξεριζώθηκαν» σε όλο τον κόσμο εξαιτίας πολέμων, φτώχειας και συγκρούσεων συμμοριών

ΚΑΙΡΟΣ 7/9/2016: Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία

Λ. Κρέτσος: Θα τηρηθεί το γράμμα του νόμου

Μεξικό: Δύο νεκροί, τρεις αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του τυφώνα Νιούτον από τη Μπάχα Καλιφόρνια