Κορονοϊός: Αρνητικά τα τεστ για τους κληρικούς της Νεάπολης

 
Κορονοϊός: Αρνητικά τα τεστ για τους κληρικούς της Νεάπολης

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Ενημερώθηκε: 02/02/21 - 20:45

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ PCR στα οποία υποβλήθηκαν οι δύο διάκονοι της μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως καθώς και τα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντός τους. Oι δύο κληρικοί όπως είχε γίνει γνωστό είχαν προσβληθεί από μεταλλαγμένο "νοτιοαφρικανικό στέλεχος".

Όλα τα rapid test τα οποία έγιναν χθες στις περιοχές Συκεών, Νεάπολης, Κορδελιού, όπου κινούνται οι δύο διάκονοι, ήταν αρνητικά. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τα τεστ θα συνεχιστούν καθ’ όλη την εβδομάδα, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ το Σάββατο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο δημαρχείο Συκεών προκειμένου να κάνουν τεστ και οι εκπαιδευτικοί.

Πάντως, τον ΕΟΔΥ και την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει να τους απασχολεί ο εντοπισμός του “ασθενούς μηδέν” από τον οποίο κόλλησε το μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος ο διάκονος της μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως. Το έργο αυτό δεν είναι εύκολο καθώς ο διάκονος λειτουργούσε και σε ναούς και συμμετείχε στο μυστήριο της θείας κοινωνίας.

Σύμφωνα με όσα είπε όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης, Σίμος Δανιηλίδης αρνητικός ήταν στο δεύτερο τεστ κορονοϊού, στο οποίο υπεβλήθη ο ιερέας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Δανιηλίδη, «αρνητικά βγήκαν τα μοριακά test των κληρικών, όπου την Κυριακή σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη της Ν. Αφρικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «είμαστε χαρούμενοι σήμερα, καθώς τα χθεσινοβραδινά μοριακά τεστ των δύο διακόνων και όλου το εκκλησιαστικού και οικογενειακού περιβάλλοντος τους είναι αρνητικά».