Κορωνοϊός: Όλα τα σενάρια για την ελεγχόμενη επανεκκίνηση λιανεμπορίου, σχολείων και εστίασης

 
ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ενημερώθηκε: 28/03/21 - 23:23

Αδιανόητες εικόνες καταγράφηκαν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας, με τους πολίτες να κατακλύζουν πλατείες και πάρκα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και η ηλιοφάνεια τους έβγαλαν από τα σπίτια τους, χαρίζοντας τους λίγες ανέμελες στιγμές που κακώς η καλώς όλοι μας εχουμε ανάγκη.

Ωστόσο, παρόλο που τα επιδημιολογικά στοιχεία εξακολουθούν να είναι αρκετά επιβαρυμένα στη χώρα μας, και η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει μεγάλη, κάποιες θετικές ενδείξεις τα περασμένα 24ωρα αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου, και λίγες μέρες μετά γυμνάσια και λύκεια, που έχουν προτεραιότητα συγκριτικά με τα δημοτικά, γιατί έχουν χάσει πολύ περισσότερες μέρες μαθημάτων και ειδικά στο λύκειο δεν μπορεί να παραταθεί το σχολικό έτος λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Βέβαια, στην κυβέρνηση κρατούν «μικρό καλάθι», δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία των ημερομηνιών. Περιμένουν πώς θα εξελιχθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων και τα κρούσματα, και ελπίζουν σε καλύτερη εικόνα ώστε να δοθεί μια πρώτη «ανάσα», τόσο στην οικονομία όσο και στους πολίτες. «Η επιτροπή θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί να γίνει το ελεγχόμενο άνοιγμα», τόνισε σχετικά στο Open η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

'Οσον αφορά στον τουρισμό, μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας έστειλε στην παγκόσμια κοινότητα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, υπογραμμίζοντας ότι «φιλοξενούμε με ασφάλεια, φροντίζουμε κάθε τουρίστα σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μας». «Στην Ελλάδα νοιαζόμαστε, αλλά και έχουμε αποδείξει ότι πρωτοπορούμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων» λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Θεοχάρης, αφού κάνει εκτενή αναφορά στο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, που όπως εξηγεί, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της ροής εισερχομένων τουριστών στη χώρα, αφήνει μια αχτίδα αισιοδοξίας οι ελεύσεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα να είναι και πριν την 14η Μαΐου. «Αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο του Covid-19, με την πρώτη χαραμάδα, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα» αναφέρει και προσθέτει ότι το υπουργείο συζητά για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ