Πόρτο-Τσέλσι: «Δράκοι» vs Λονδρέζων

 
Πόρτο-Τσέλσι: «Δράκοι» vs Λονδρέζων

Ενημερώθηκε: 07/04/21 - 14:21

Το ματς αυτό δεν θα γίνει στο «Ντραγκάο», αλλά στη Σεβίλλη και στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία. Το ίδιο θα συμβεί και με τη ρεβάνς (13/4, 22:00). Κι αυτή επί ανδαλουσιάνικου εδάφους.

Πόρτο και Τσέλσι συναντώνται για δεύτερη φορά σε νοκ-άουτ φάση, με την ιστορία να περιλαμβάνει οκτώ ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες και να είναι συντριπτική υπέρ των Λονδρέζων (5 νίκες - 1 ισοπαλία - 3 ήττες).

Έτσι κι αλλιώς οι «μπλε» έχουν καλή παράδοση με πορτογαλικές ομάδες στη διοργάνωση και ποσοστό νικών 75%. Ενός κακού, ωστόσο, μύρια έπονται. Η πρώτη ήττα της εποχής Τούχελ ήταν απροσδόκητη. Κανείς δεν περίμενε αυτό το 2-5 από τη Γουέστ Μπρομ.

Πλέον από εκεί που ήταν «κλειδωμένη», η τετράδα διακυβεύεται. Οι μνηστήρες ελπίζουν και απειλούν. Η ένταση μεταφέρθηκε αρχικά στα αποδυτήρια με τους Τζέιμς και Αθπιλικουέτα να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες.

Αλλά και την επομένη στην προπόνηση με τους Ρίντιγκερ και Κέπα να έρχονται στα χέρια για ένα... τάκλιν. Τελικά ο Γερμανός προπονητής της Τσέλσι διέκοψε την προπόνηση κι έστειλε σπίτι του τον συμπατριώτη του αμυντικό.

Η ουσία είναι ότι και οι τέσσερις είναι διαθέσιμοι, οι τρεις μάλιστα ξεκινούν στο αρχικό σχήμα. Η Τσέλσι που επανεμφανίζεται σε προημιτελικά από εποχή... Μουρίνιο (2013-14) πέρασε με δύο νίκες την Ατλέτικο. Αν ο Τόμας Τούχελ κάνει και τρίτη το βράδυ της Τετάρτης θα είναι ο δεύτερος που το καταφέρνει. Ο πρώτος για τους προληπτικούς που είχε τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα νοκ-άουτ ήταν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Κατακτώντας εν τέλει το τρόπαιο.

Μία, αλλά σημαντική απουσία. Εκτός ο Καντέ, αμφίβολος ο Πούλισικ. Στο όριο των καρτών οι Ζιγές και Κόβατσιτς. Η Πόρτο δύσκολα θα μπει ξανά στη μάχη του πρωταθλήματος - εκεί όπου η Σπόρτινγκ επιστρέφει μετά από 19 χρόνια λειψυδρίας - και στρέφει το βλέμμα στο Champions League.

Πέρασε άνετα από τον όμιλο - πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι και μπροστά από Ολυμπιακό και Μαρσέιγ - ενώ έκανε την έκπληξη αφήνοντας εκτός τη Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο για τη φάση των 16!

Ο ήρωας του Τορίνο, ωστόσο, δεν θα είναι παρών. Ο Σέρζιο Ολιβέιρα είναι τιμωρημένος, όπως κι ένας ακόμη που είχε καταλυτική συμβολή στην πρόκριση. Ο Μεχντί Ταρέμι. Θετικός στον κορονοϊο και σε καραντίνα ο αναπληρωματικός γκολκίπερ, Ντιέγκο Κόστα.

Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο ξεκαθάρισε ότι πιστεύει ακόμη και στον τίτλο, ενώ αφού αράδιασε τα μπάτζετ των δύο ομάδων ξεκαθάρισε ότι οι αριθμοί σε αυτή τη φάση δεν παίζουν και πολλή μπάλα. Ο Πέπε θα γίνει ο δεύτερος γηραιότερος που θα παίξει σε νοκ-άουτ φάση μετά το 2014.