Πανελλήνιες 2021: Βατά θέματα λόγω πανδημίας;

 
Πανελλήνιες 2021: Βατά θέματα λόγω πανδημίας;

Ενημερώθηκε: 14/06/21 - 07:53

Πανελλήνιες 2021 - Θέματα: Πρεμιέρα σήμερα των πανελλαδικών με Νεολληνική Γλώσσα (Έκθεση) και Λογοτεχνία μετά από μια ιδιόμορφη σχολική χρονιά και η αγωνία μαθητών και γονιών για τα θέματα στο κατακόρυφο.

Οι υποψήφιοι έχουν διδαχθεί την ύλη κατά κύριο λόγο –σε σχολεία και φροντιστήρια– με τηλεκπαίδευση, έχουν αποξενωθεί, έχουν χάσει τις λιγοστές ώρες χαλάρωσης με φίλους ή σε αθλητικές δραστηριότητες. Πρόκειται για πρωτοφανή, εκπαιδευτική και ψυχοσωματική, κατάσταση για τα παιδιά. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», έχει δοθεί αρμοδίως άτυπη οδηγία να προσμετρηθούν οι συνθήκες για τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων. Αυτό στην πράξη σημαίνει θέματα που θα επιτρέπουν στους υποψηφίους να «πιάσουν» με ευκολία το ψυχολογικό όριο του 10. Αλλωστε, φέτος ανοίγει μια νέα σελίδα για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταπολιτευτικά, καθώς θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής, εξαιτίας της οποίας θα μείνουν κενές θέσεις σε ΑΕΙ.

Από την άλλη, η εξεταστέα ύλη έχει μειωθεί κατά 25% με 30%, ωστόσο οι συνθήκες της καραντίνας έχουν επηρεάσει –ψυχολογικά και σωματικά– την προετοιμασία των υποψηφίων. Αυτό είναι πιθανό να αποτυπωθεί και στις επιδόσεις τους, που θα είναι χειρότερες από πέρυσι. Για τον λόγο τούτο, πάντα σύμφωνα με πληροφορίεςπου επικαλείται η «Καθημερινή», έχει δοθεί ατύπως οδηγία να υπάρξει μέριμνα ώστε τα θέματα που θα εξασφαλίζουν το 10 να είναι εύκολα. Παράλληλα, θα τηρηθεί η διαβάθμιση του βαθμού δυσκολίας των υπόλοιπων θεμάτων, ώστε να διακριθούν οι καλύτερα προετοιμασμένοι υποψήφιοι.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2021

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2021

Καθημερινά το thepressroom θα είναι κοντά στους μαθητές και στους γονείς δίνοντας έγκαιρα τόσο με τα θέματα () όσο και τις απαντήσεις ().